De winnaars van Bronckhorst Badmintont Samen. Foto: PR
De winnaars van Bronckhorst Badmintont Samen. Foto: PR

Tijdens het Bronckhorst Badmintont Samen werd voor ieder punt gevochten

BRONCKHORST - De badmintonverenigingen Hengelose Badminton Club, BC Steenderen en Flash Vorden hebben in de maand maart een onderling toernooi gespeeld. Het toernooi was bedoeld voor alle leden van de verenigingen, dus ook voor de leden die niet aan de jaarlijkse reguliere competitie meedoen. Er werd ook niet gespeeld met vaste koppels uit de competitie maar de spelers en speelsters van de drie vereniging werden door elkaar gehusseld.

De insteek was om eens met een ander en tegen andere tegenstanders te spelen met als bedoeling om elkaar en de andere verenigingen beter te leren kennen. Het toernooi werd dan ook afgewerkt in de sporthallen uit de drie dorpen. Er werd strijdlustig maar sportief gestreden en tijdens en na de wedstrijden was er een gezellige sfeer. De halve finales en finales vonden donderdag 31 maart in sporthal 't Jebbink in Vorden plaats. Er werden twaalf spannende wedstrijden gespeeld in de recreantenmix (vijfde klasse competitie en recreanten), de competitiemix (eerste t/m vierde klasse competitie), het recreanten-damesdubbel en het recreanten-herendubbel. Er werd voor ieder punt gevochten en de uitslagen bevestigen dat het er zeer spannend aan toe ging. Veel wedstrijden gingen over drie sets met uitslagen als 21-18 en 23-21 in de beslissende derde set.
Uiteraard werden de nummers 1 t/m 3 op de verschillende onderdelen gehuldigd. Vier sponsoren hadden prijzen ter beschikking gesteld. Dat waren Bierbrouwerij Rodenburg (Rha), Kok Bloemenservice (Warnsveld), Plaza Vorden en de Vordense webwinkel Sport 44. De nummers 1: Recreantenmix: Maria Schut en Maikel Harmsen, Competitiemix: Marije Knol en Niels Lijftogt, Recreanten-damesdubbel: Ria Onstenk en Jannie Lubbers, Recreanten-herendubbel: Bert Wisselink en Ramon Kelder.

Terug kijkend was het toernooi zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. De organisatie (Bert Wisselink (Steenderen), Hans Zweverink (Hengelo) en Peter van Dijk (Vorden)) had daar al rekening mee gehouden. Zij had al wisselbekers aangeschaft.