Thijs Bulten 199 winnaar open klasse. Foto: Marieke Rouwenhorst.
Thijs Bulten 199 winnaar open klasse. Foto: Marieke Rouwenhorst. Foto:

Tijdelijk crosscircuit Jeugdwedstrijden VAMC De Graafschaprijders

Eigen circuit was nog niet beschikbaar

Vorden - Afgelopen zaterdag hebben in buurtschap Linde jeugd crosswedstrijden plaatsgevonden voor de uitwisseling MX competitie. De club moest uitwijken naar de Schuttestraat omdat hun circuit aan de Deldensebroekweg momenteel nog niet beschikbaar is. In de klassen 50cc en 65cc grote en kleine wielen werd mooie strijd geleverd. Hierin waren ook jeugdleden van de VAMC vertegenwoordigd. Bij de familie Beumer werd een mooie locatie omgetoverd tot een tijdelijk crosscircuit, waar de sfeer er goed in zat.

Spannende wedstrijden met mooie acties, waarbij de EHBO afdeling Vorden gelukkig alleen van de wedstrijden en het mooie weer genoot.

De winst was in de UMX 50cc voor Chiodi Duinkerk. Van de clubleden werden Roan Davids 5e en Milan Modderkolk 6e in de eindstand. UMX 65cc kleine wielen werd een prooi voor Mirko ten Kate. UMX 65cc grote wielen werd gewonnen door Levi de Winter. Van de clubleden werd Mike Modderkolk 10e en Amber Davids 13e.

Naast de UMX had de VAMC een aantal clubwedstrijden gepland, die door de leden aangegrepen werden om de contacten aan te halen en mooie wedstrijden neer te zetten. Vele mooie acties en wedstrijden die met regelmatig in de laatste bocht werden beslist. Fanatiek in de wedstrijd maar gebroederlijk ernaast, in goede sfeer werd er gesport. Winnaars in de clubwedstrijden 50cc Roan Davids, 65cc Mike Modderkolk, 85ccMike Roes, MX2 Jeugd Björn Wisman, Recreanten Nico Freriks, Open klasse Thijs Bulten.

De VAMC bedankt de familie Beumer, omwonenden, familie Enzerink, HT rally raid en de EHBO Vorden voor hun medewerking in het mede organiseren van dit evenement.