Hamove rijders Rob Hartog 47 en Cliff Kloots 58. Foto: Henk Teerink
Hamove rijders Rob Hartog 47 en Cliff Kloots 58. Foto: Henk Teerink Foto:

OW-Cup races Assen met podium voor Hamove lid Kloots

Vrijdag weggegooide dag door neerslag

Assen - Afgelopen zaterdag werd op het TT Circuit Assen de eerste race in de OW-Cup (Open Wegrace Competitie) gereden. Voorafgaand aan de wedstrijden op zaterdag konden de deelnemers op vrijdag nog trainen met hun motor. Helaas was de vrijdag een weggegooide dag mede omdat de conditie van de baan verre van optimaal was in verband met de vele neerslag van die dag.

Zaterdag begonnen de eerste trainingen op een half natte baan en deden de heren en vrouwen het rustig aan, sommigen kwamen na een ronde al binnen. De tweede training werd evenals de wedstrijden van deze dag op een droge en zonovergoten baan gereden.

Een aantal Hamove leden rijden de OW-Cup races voor het kampioenschap, deze bestaat uit 8 wedstrijden die veelal op het TT Circuit Assen gereden zullen worden met uitzondering van Hockenheim in Duitsland. Naast deze sprintwedstrijden organiseert men op zaterdag 11 juli de 501 kilometer endurance race in Assen.

In de NK Supercup 1000 ging de overwinning naar Ten Kate Honda rijder Nigel Walraven. Walraven die vorig jaar bijna het hele seizoen aan de kant stond door een vervelende blessure was heer en meester. Hij pakte meteen kop start maar verremde zich in de eerste ronde. Hij viel terug naar een 4e plaats maar wist zich wederom naar voren te werken en de 1e positie in te nemen. Hij stond deze niet meer af en won de wedstrijd.

Wayne Tessels en Hamove lid Rob Hartog werden 2e en 3e. Echter deze heren deden buiten mededinging mee en gebruikten de race voor een training ter voorbereiding van hun internationale seizoen in het EK Supercup 1000 kampioenschap. Zo kon het gebeuren dat Cliff Kloots, die is overgestapt van de supersport 600 naar de superbikes, 3e werd en het podium mocht beklimmen.

Aantal leden rijden voor het kampioenschap

Kloots eveneens uitkomend voor de vereniging uit Hengelo Gld was zeer verheugd dat hij goed kon meekomen in deze klasse. Vrijdag tijdens de middag training ging hij nog onderuit, dit werd veroorzaakt door een oliespoor van een andere deelnemer.

Jaco Boonen eindigde als 2e en deed ook goede zaken voor het kampioenschap. Yme-Jan Hofstee werd 10e en Jarco Grotenhuis 12e. Grotenhuis had op een betere klassering gerekend maar bij de start moest hij inhouden doordat een rijder stil viel. Met een flinke achterstand reed hij wel een goede inhaalrace maar meer dan de 10e plaatst zat er niet meer in. De winst in de NK Supercup 600 ging naar Danny v.d. Sluis. Koen Bouwmeester en Ricardo Brink werden 2e en 3e.

Regionale rijder Thijs Peeters die problemen kende in de trainingen had ook in de race het geluk niet aan zijn zijde. Nadat hij prima was gestart en als 4e de eerste bochten combinaties door kwam viel hij na een halve ronde en moest de strijd opgeven. Een weekend om snel te vergeten liet hij weten.