Koen van Dort. Foto: Henk van der Spek
Koen van Dort. Foto: Henk van der Spek Foto:

Jeugd V.A.M.C. leden scoren
in Westerbork

Westerbork - Afgelopen zaterdag werd de eerste jeugd enduro van dit seizoen gereden in het Drentse Westerbork. Daar deden ook een viertal jeugdleden van de V.A.M.C. "de Graafschaprijders" aan mee. Maar liefst 47 deelnemers namen deel aan het evenement in Westerbork. De vereniging daar had een prachtig parcours rondom de crossbaan gemaakt. De route was zeer gevarieerd en er zat alles in voor de jeugdige deelnemers.

De route was 15 kilometer lang en de jonge rijders deden ongeveer 30 minuten over een ronde. Er werden 6 ronden afgelegd met daarin één pittige proef. De snelste rijders reden de proef net binnen de 4 minuten. De nieuwkomers deden er ongeveer acht minuten over en dat was voor hen een goede prestatie.

Thijs Bulten uit Vorden reed zich keurig naar het podium met een 3e plaats. Jammer dat Thijs het liet liggen bij proef één in de eerste ronde anders had er misschien wel een tweede plaats ingezeten voor het eind klassement. De winst ging naar Jan Zoetekouw en Lars Griekspoor werd tweede.

De Vordenaren Bjorn Wisman en Bram Bulten kwamen ook goed voor de dag met een 15e en 19e plaats. Koen van Dort uit Bekveld reed ook voortreffelijk. Deze jongeman eindigde als 25e en was evenals de andere leden van de V.A.M.C. zeer tevreden met het resultaat in de categorie J2 tijdens de openings wedstrijd van dit seizoen.

Nederlands kampioen Bas Klein Haneveld reed twee weken geleden in Italië zijn eerste Europese wedstrijd van dit seizoen in de klasse E2. Klein Haneveld viel net buiten de top 10 in Donoratica en werd 11e. Daar was hij niet geheel tevreden mee omdat het zijn doelstelling is om bij de eerste 10 te eindigen. Aankomend weekend aast hij op revanche in Frankrijk waar de 2e ronde van het kampioenschap gereden zal worden.


www.enduro.nl