Afbeelding
Foto:

Harmonie Vorden brengt
voorjaarsconcert 'Cartoon Movie Music'

Vorden - Op zaterdagavond 9 april organiseert Harmonie Vorden het jaarlijkse voorjaarsconcert met als titel "Cartoon Movie Music". De keuze uit de vele tekenfilms en series met soms bijzondere en zeer herkenbare melodieën was voor orkest en slagwerkgroep een enorme snoeptrommel waaruit het lastig kiezen was. Vanuit de beschikbare muziek is voor het voorjaarsconcert een programma samengesteld dat jong en oud zal boeien.

Uit Looney Tunes, een reeks Amerikaanse tekensfilms van Warner Bros, komt Bugs Bunny voorbij. The Flintstones nemen het publiek met de zeer bekende openingsmuziek van elke aflevering mee naar het stenen tijdperk. De slagwerkgroep, die sinds september 2015 samenwerkt met de malletband van SMD Doetinchem, heeft gekozen voor het bekende openingsnummer van The Muppet Show. Onder leiding van Patrice van Schie is in korte tijd hard gewerkt aan een aantal nummers, die zeker passen in het thema! Ook melodieën uit de diverse Disney producties zoals de Lion King en De Kleine zeemeermin staan op het programma.

Een aantal leden van Jong Gelre Vorden – Warnsveld zullen de aankondigingen op ludieke en passende wijze brengen. Iets dat hen wel toe vertrouwt is gezien het jaarlijkse succes van de revues in november.

Cleo Vlogman is een van de solisten deze avond en inmiddels voor velen uit Vorden een bekend dorpsgenoot. Op 12 jarige leeftijd won zij het Vordens songfestival en vorig jaar trad zij op tijdens de zomerfeesten in Vorden. Zij heeft de Opleiding Ondernemend Artiest gevolgd en zangles gekregen van Maartje Epema, bekend van muziekboerderij Venhorst eveneens in Vorden. Uit de animatiefilm 'The Prince of Egypt', uitgebracht in 1998, zingt Cleo Vlogman het stuk 'When you believe' en uit de Disneyfilm Frozen het inmiddels wereldberoemde nummer 'Let it go' natuurlijk begeleid door het harmonieorkest.

Het voorjaarsconcert staat onder leiding van dirigent Berjan Morsink en de muziek zal begeleid worden door flitsende beelden. Harmonie Vorden nodigt een ieder van harte uit op zaterdagavond 9 april in sporthal 't Jebbink te Vorden. Entree 5 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis.


www.harmonievorden.nl


Speciaal programma iconen

Vorden/Kranenburg - Op 18 maart kan men alles te weten komen over iconen met een speciaal arrangement. Het programma bestaat uit een menu bij het Klooster van Kranenburg, een exclusieve preview van de Iconententoonstelling in het Heiligenbeeldenmuseum en een korte lezing in de Cuypers pastorie. Wijngoed Kranenburg organiseert er een wijnproeverij. Bezoekers kunnen kiezen voor een middag- of een avondprogramma. Een belangrijk deel van het arrangement vindt buiten de muren van het museum plaats. Aanmelden kan via de website.


www.heiligenbeeldenmuseum.nl/24-iconenmenu/