Evert van der Wal (L) en Kees Bink (r). Foto: PR
Evert van der Wal (L) en Kees Bink (r). Foto: PR Foto:

Huldiging voor Evert van der Wal en Kees Bink

Vorden - Evert van der Wal en Kees Bink werden donderdagavond 10 maart tijdens de jaarvergadering van De Vogelvriend Vorden gehuldigd. Beiden vielen afgelopen januari in de prijzen op het wereldkampioenschap in het Portugese Porto. Evert van der Wal stuurde vijf enkelingen in uit zijn succesvolle kweeklijn van Driekleurglansspreeuwen. Eentje daarvan kreeg de zilveren medaille. Kees Bink behaalde een bronzen medaille met een Agapornis roseicollis met de kleurslag opaline cinnamon. Uit handen van het bestuur kregen beide heren een plaquette uitgereikt.

Financieel gaat het goed met De Vogelvriend. Vorig jaar werden er zwarte cijfers geschreven. Dat was volledig te danken aan de gehouden Kring-tentoonstelling in november. Door sponsoren en een goed verlopen verloting werden de kosten van de wedstrijd ruim gedekt, zodat er een plus overbleef die het hele jaar financieel goed maakte. In 2015 teerde de vereniging nog in op het eigen vermogen.

Ratti ging voor winst, maar verliest in de laatste 10 minuten

Ratti vr 1-Grol vr 1

Kranenburg - Op zondagmiddag 13 maart namen de Ratti Dames het op tegen het eerste team van Grol. Gezien de positie van Grol in de competitie (nr. 2), wist Ratti dat het geen gemakkelijke pot zou worden. Ratti probeerde meteen druk te zetten aan het begin van de wedstrijd, maar het team van Grol deed dit ook. Beide teams waren aan elkaar gewaagd.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kon Ratti een aantal aanvallen opzetten, maar deze resulteerden bijna allemaal in buitenspel. Ook Grol probeerde het doelgebied van Ratti te bereiken, maar de verdediging van Ratti liet dit niet vaak toe. Keepster Gerdien Peppelman verrichtte goede reddingen. Ratti kon vooral via de linkerflank druk zetten op doel, maar het resulteerde niet in een doelpunt. Grol wist ook enkele malen een doelpoging te wagen. Maar de stand bleef 0-0 tot aan de rust.

Na de rust begon Ratti voortvarend aan de tweede helft. In de eerste tien minuten was Ratti de bovenliggende partij en probeerde het om haar eigen spel op te zetten. In de 47ste minuut passte Marieke Tuinman de bal naar Els Berenpas. Zij schoot op doel, maar een tegenspeelster kon de bal uitschieten. De corner die hieruit voortkwam, werd niet benut. Er volgden nog wat aanvallen, waarna Grol het heft weer in eigen handen probeerde te nemen. Het werd een gevecht om balbezit tussen beide teams. De verdediging van Ratti werd steeds meer op de proef gesteld. In de 79ste minuut was er een hoekschop voor Grol. De bal werd met een boog en met behulp van de wind in het doel gedraaid. 0-1. Door dit doelpunt kreeg Grol meer kracht. Vijf minuten later gaf de rechtsbuiten van Grol een voorzet, waarna de linksbuiten de bal onder in de hoek van het doel schoot: 0-2.

Ratti probeerde nog het spel op te bouwen en aanvallen op te zetten, maar er was niet genoeg tijd meer om de eindstand te veranderen. De wedstrijd werd beslist in de laatste 10 minuten, de eindstand was 0-2.

Aankomende zondag spelen de Ratti om 11.30 in Haaksbergen, tegen Hoeve Vooruit vr 1.

Avontuurlijke tocht voor kinderen

Vorden - ?Ontdek de geheimen van de nacht met de geheimzinnige Nachtwachter. Hij zal op zaterdag 26 maart verschijnen op landgoed Het Enzerinck van Natuurmonumenten. Aanvang van de excursie is om 19:30 uur, einde 21:30 uur.