De koepel is inmiddels om veiligheidsredenen afgezet met bouwhekken. Foto: PR
De koepel is inmiddels om veiligheidsredenen afgezet met bouwhekken. Foto: PR Foto:

Prins Bernhard Cultuurfonds reserveert vijfduizend euro voor muziekkoepel

Vorden - 'Tot ons genoegen kunnen wij u meedelen dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft besloten u een bijdrage toe te kennen van maximaal € 5.000,00 voor het hierboven genoemd project.' Met deze alinea begon de brief die vrijdag bij het bestuur op de deurmat viel. Nadat er van twee fondsen een bericht van afwijzing was ontvangen, sprong voorzitter Harry Jansen een gat in de lucht. Als het zo doorgaat, kan de stichting in september de exploitatie van 2017 voorbereiden.

De koepel is inmiddels om veiligheidsredenen afgezet met bouwhekken (beschikbaar gesteld door Dijkman Bouw) die met hulp van enkele aanwezige jongeren en vrijwilligers rond de koepel werden geplaatst. Als blijk van dank werden de bedrijven, die hun logo op de internetpagina hadden gekocht, uitgenodigd hun reclameborden gedurende het onderhoud aan deze hekken te bevestigen. Bedrijven die hun reclamebord hier willen zien, kunnen contact opnemen via de website. De betonvloer voor de watermeterput met meterkast en de aansluiting voor een toekomstige toiletwagen zijn gerealiseerd, het beton hiervoor werd geleverd door Bouwbedrijf Eckhardt. Inmiddels liggen er enkele ribben in de koepel te wachten op verwerking, aangeboden door Dijkman Bouw. De klinkers die dienen als ondervloer voor het Panna-veld zijn aangeboden door Verhoeve Infra.

Een tegenvaller is het ontbreken van een afvoerleiding aan de put waarop de leiding moest worden aangesloten. Het overleg hierin is inmiddels gestart. Ook meehelpen? Meld je aan! De vrijwilligers die zich hebben aangemeld, kunnen op de planning zien wanneer hun hulp gewenst is.

'De koepel op z'n Paasbest'
Op 2e paasdag wordt er een paasmiddag georganiseerd voor de kleintjes van 14:00 uur tot 16:00 uur. Graag opgeven.


stichtingmuziekkoepelvorden.nl