Er zijn verschillende soorten schapen bij Feltsigt. Foto: PR
Er zijn verschillende soorten schapen bij Feltsigt. Foto: PR

Paasbrood van Asselt de Echte bakker bekroond met 5 sterren

Vorden/Warnsveld- Van Asselt, De Echte Bakker met winkels in Vorden en Warnsveld heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Zijn stol werd als 'uitmuntend' beoordeeld en kreeg de bijbehorende vijf sterren. Daarmee haalt van Asselt een plaats in de finale.

Alle Echte Bakkers van Nederland kunnen gedurende twee weken hun Paasbroden insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen worden uitgevoerd door Joost Hagenaars, Keurmeester/procesadviseur van GildePartner Zeelandia en een keurmeester van het onafhankelijk Nederlands Bakkerij Centrum. Met de 5 sterrenbeoordeling heeft van Asselt een plaats in de finaleronde gehaald.

Passie van de Bakker
Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. Ieder jaar weer gaat van Asselt tijdig aan de slag om de Paasbroden weer tot in detail perfect te krijgen. Omdat het een seizoensspecialiteit is moeten de bakkers ieder jaar weer de routine oppakken. Dick is heel blij met deze uitslag. "We maken onze producten met de beste grondstoffen en natuurlijk met de zorgvuldigheid en vakmanschap van de bakker," vertelt van Asselt. "Nu wordt het spannend hoe we in de finale gaan scoren. Daar gaan we ons uiterste best voor doen." Ook de bakkers zijn trots dat hun product zo gewaardeerd wordt en gaan extra gemotiveerd aan de slag zodat iedereen kan proeven hoe goed ze in hun vak zijn.

Zelf proeven
Hoe leuk het ook is om een goede beoordeling te ontvangen, uiteindelijk gaat het er toch om wat de klanten ervan vinden. van Asselt heeft daar wel vertrouwen in. "Vorig jaar vonden onze klanten ons Paasbrood al heerlijk en met deze 5 sterren zijn we ervan overtuigd dat het dit jaar ook weer goed zit. De verkoopmedewerksters vinden het prachtig dat ze het Paasbrood en alle andere lekkere paasproducten mogen laten proeven en verkopen en nodigen alle klanten uit om dit buitenkansje niet te laten lopen.


Recreatie & kinderboerderij Feltsigt
bestaat tien jaar

BEKVELD - Op zondag eerste paasdag 27 maart vanaf 13.00 uur is jong en oud welkom om de jonge dieren te bewonderen. Van biggetjes tot kalfjes en van lammetjes tot geitjes. Er is volop gelegenheid om ze te aaien en te bekijken. Natuurlijk kunnen de konijnen en cavia's ook geknuffeld worden.

Afgelopen winter zijn er de nodige aanpassingen gedaan zodat ook mensen die minder goed te been zijn makkelijker bij de dieren kunnen komen. Tien jaar geleden is recreatie & kinderboerderij Feltsigt begonnen met het idee om kinderen te laten zien hoe dieren leven, hoe groot een varken is en hoe klein de biggetjes, dat er verschillende soorten schapen en geiten zijn, dat er verschil is tussen pony en ezel.

En dat kinderen met hun eigen fantasie heel goed kunnen spelen. Dit is nog steeds het belangrijkste doel van Feltsigt. Daarnaast probeert Feltsigt de gasten te laten onthaasten en lekker te laten genieten van de natuur en de dieren. Kom het zelf ervaren op eerste paasdag vanaf 13.00 uur. Tweede paasdag is Feltsigt ook geopend vanaf 13.00 uur. Feltsigt, Bekveldseweg 5, 7255 KG te Bekveld. Of kijk op Facebook van Feltsigt.


Geheugenspreekuur Vorden

Vorden - Op dinsdagmorgen 22 maart 2016 wordt van 10.00-11.00 het geheugenspreekuur gehouden in het Dorpscentrum, Raadhuisstraat 6 7251 AB Vorden. Het maandelijkse geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Bronckhorst, die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle (regionale) geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met Elise Kox, telefoon: (088) 933 1180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundi­ge uw vragen. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook bijvoorbeeld over uw partner of één van uw ouders. Indien van toepassing kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies.

Waarom geheugenspreekuur?
Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Jongeren maken zich daarover geen zorgen, maar ouderen denken bij zo'n gebeurtenis al snel aan dementie. De vraag of er sprake is van gewone vergeetachtig­heid, ouderdomsvergeetachtigheid of dementie komt om de hoek kijken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen.

Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Men vindt het moeilijk om het onderwerp aan te snijden of meent dat er aan geheugenklachten weinig te doen is. Dat laatste is echter vaak onjuist.


Kerkenwandeling langs kastelen en landgoederen

Vorden - De Protestantse Gemeenten Dieren, Deventer, Zutphen en Ruurlo - Barchem organiseren zaterdag 19 maart een Kerkenwandeling van Vorden naar Ruurlo. De wandeling voert door een gebied van kastelen en landgoederen. Onderweg heeft men een lunch bij 't Wapen van 't Medler aan de Ruurloseweg tussen Vorden en Ruurlo. Ook zal het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg worden bezocht. De wandeling wordt afgesloten met een korte Vesperviering in de Dorpskerk in Ruurlo. De wandeling is ongeveer zestien kilometer lang. Een goede wandelconditie is dus wel nodig al hoewel er een bezemwagen meegaat. Aanmelden tot 12 maart bij Tinus Gaastra, tel. 06 53589620 of via het e-mailadres. Mochten de kosten van twintig euro (excl. treinkosten Ruurlo-Vorden) een bezwaar zijn dan kan men ook contact opnemen met Tinus Gaastra.


tinusgaastra@gmail.com