Schilderij Ron van de Werf. Foto: PR
Schilderij Ron van de Werf. Foto: PR Foto:

Werk van Ron v/d Werf en José van Loon in Galerie De Burgerij

Vorden - Zaterdag 12 maart om 15.30 uur opent Galerie De Burgerij haar deuren met werk van twee gerenommeerde kunstenaars Ron v/d Werf en José van Loon in de expositie 'Inner Images'. De kunstenaars zijn aanwezig om uitleg te geven over hun werk. U bent van harte uitgenodigd.

Ron van de Werf (paintings & objects) werkt vanuit een innerlijke kracht, een streven naar bepaalde vormen, tegenstellingen en kleuren, naar een bepaald materiaal en pas nadat hij deze op het doek heeft overgedragen laten ze hem inzien wat hij eigenlijk wil. Hij schildert met acryl, olieverf op doek, paneel en papier, vaak aangevuld met krijt, potlood, textiel en karton. Hij werkt met veel witten die overgaan in bruine of blauwe varianten, geglaceerd in transparante lagen oker, sienna en andere aardtonen.

Zijn werk is in de collectie van Prinses Beatrix, Pon Holding, Talens bv en in publiek- en privébezit in binnen- en buitenland.

José van Loon
José van Loon (textile art) maakt van zijde, wol, naaigaren en naalden fragiele (seriematige) beeltenissen, die ze als ware zijnde wetenschappelijk studiemateriaal in glazen bollen en laboratoriumglaswerk presenteert. Dit sculpturale werk dringt de textiele materie naar de achtergrond, in tegenstelling tot haar verfijnde 'schilder'-werkjes van glansgaren op vilt.

Het lijkt bij de beeltenissen om het onderwerp te gaan, maar bij Van Loon gaat het om de manier van kijken en bekeken worden; om de manier waarop een subject naar een object kijkt. Titels helpen daarbij, maar zijn niet bindend. Haar werk is in publiek- en privébezit in Nederland en ver daarbuiten.

De expositie in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11 duurt t/m zondag 17 april. Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur; zondag 13 maart tijdens KunstZondagVorden van 11.00 tot 17.00 uur.


www.kunstzondagvorden.nl