Orion Ensemble. Foto: PR
Orion Ensemble. Foto: PR Foto:

Een ander Bachconcert in de Dorpskerk

Vorden - In de tijd dat Nederland weer overspoeld wordt door Bach's Passionen een ander Bachconcert in Vorden. 'Bach in Bach uit' is de titel van een literair concert dat het Orion Ensemble samen met de schrijfster/publiciste Sanne Terlouw op zondagmiddag 13 maart 15.30 uur aanstaande brengt in de Dorpskerk van Vorden.

In dit concert wordt het wel en wee van de familie Bach met tekst, muziek en beeldmateriaal/projecties nader uitgelicht. Anna Magdalena Bach was in haar tijd één van de eerste vrouwen met een professionele zangcarrière. Ze was 29 jaar samen met haar man Johann Sebastian, waarin ze hem met haar muzikale hulp en invloed onmiskenbaar heeft geïnspireerd, gesteund en gestimuleerd.

Na zijn dood leeft zij verder, zorgend voor zijn muzikale erfenis, die de wereld steeds opnieuw in vervoering zal brengen. In dit literaire concert krijgt de luisteraar een kijkje in het leven van Bach en zijn Anna Magdalena Bachin. Sanne vertelt, het Orion Ensemble musiceert, tekst en muziek zijn volledig met elkaar verweven en vormen een eenheid.

Het Orion Ensemble bestaat uit Leonard Leutscher piano, Carla Schrijner cello en Pauline Terlouw viool. De schrijfster en publiciste Sanne Terlouw neemt de rol van verteller op zich. Toegang € 12,00 t/m 16 jaar vrij. Reserveren kan via telefoonnummer en website.


www.vriendenvande- dorpskerkvorden.nl

0575-556381


Geef aan de Jantje Beton collectant

Vorden/Wichmond - Deze week wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte gehouden: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. In Vorden en Wichmond lopen ouders van de scouts en de oudere scouts van de David G. Alford groep voor de Jantje Beton Collecte.

Van de collecteopbrengst is 50% bestemd voor deze collecterende jeugdorganisatie. De andere helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer vrij buiten kunnen spelen. Enkele jaren geleden ontving Scouting Vorden van het Nationaal Jeugdfonds een belangrijke bijdrage voor de bouw van het nieuwe clubhuis. Mede dankzij de opbrengst van deze collecte kan Scouting voorzien in de materialen en gereedschappen die thans nodig zijn voor het altijd voortdurende onderhoud dat door vrijwilligers wordt uitgevoerd.

Zo komt een groot deel van de collecte ten goede aan het plaatselijke jeugdwerk.