Liv, Femke en Zara lieten hun debattalent zien. Foto: PR
Liv, Femke en Zara lieten hun debattalent zien. Foto: PR Foto:

Leerlingen vertegenwoordigen school
in voorronde debattoernooi

Vorden/Hengelo - Op vrijdag 4 maart deden een drietal leerlingen van de kangoeroegroep van basisschool Het Hoge mee aan de voorronde van het Bronckhorster basisschooldebattoernooi. Liv, Femke en Zara mochten de school vertegenwoordigen, nadat de hele groep dit jaar eerst twee keer een debattraining heeft gevolgd.

Een kangoeroegroep (groepen voor kinderen van groep 5 tot en met 8 die meer uitdaging nodig hebben) bestaat uit 10 tot 15 leerlingen die één ochtend per week aan uitdagende projecten werken, waarbij ook aandacht besteed wordt aan vaardigheden als leren plannen en samenwerken. Debatteren past dus prima als werkvorm binnen deze groep, de kinderen hebben veel opgestoken van de trainer van het Nederlands debatinstituut die hen de fijne kneepjes van het debatteren bijbracht.

Aan Liv, Femke en Zara de eer om hun talenten afgelopen vrijdag te laten zien. Samen met andere leerlingen debatteerden zij over stellingen als: 'Ieder gezin in Bronckhorst moet verplicht een vluchteling in huis nemen' en 'Ieder kind moet vanaf groep 1 Duits leren op school'.

De dames spraken vol passie, luisterden goed naar wat er gezegd werd en vergaten niet om met goede argumenten de jury te overtuigen van hun mening, natuurlijk aangemoedigd door de andere leerlingen van de kangoeroegroep.

Helaas werd de groep van Liv, Femke en Zara door de jury uiteindelijk niet als winnaar aangewezen, maar deze politici in de dop konden met opgeheven hoofd, een mooie oorkonde als aandenken aan deze ochtend en met een schat aan ervaring weer terug naar Vorden. Top gedaan dames!