Het enthousiasme straalde er bij alle spelers vanaf en zorgde voor vele lachwekkende situaties. Foto: Jan Hendriksen
Het enthousiasme straalde er bij alle spelers vanaf en zorgde voor vele lachwekkende situaties. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Bomvol Kulturhus geniet met volle
teugen van Krato

Vorden - Vrijdagmiddag tijdens de generale repetitie worden de laatste puntjes nog op de ï gezet. Om kwart over zeven staan vrijdagavond de eerste bezoekers al voor de deur van Het Kulturhus en begint de spanning te stijgen. Hier hebben de spelers, regisseur en souffleuse een half jaar naar toegewerkt. Rond tien voor acht begint het te rommelen in de zaal. Er moeten stoelen worden bijgezet! Dit geeft de spelers nog een extra boost. Als tegen kwart over acht de lichten uit gaan hebben de maar liefst 250 bezoekers allemaal een plekje gevonden.

Het doek gaat open voor Toneelvereniging Krato en er is meteen volop actie wanneer een boze Mart zijn vriendin Heleen confronteert met haar foto in de krant boven een verhaal over een Russische bonbonfabrikant in het blijspel 'n Privéjet in m'n achtertuin'. Deze Russische chocoprins komt in zijn privé jet naar Nederland om zijn bruid te halen!

Reacties van het publiek zeer positief

Dit alles is het begin van vele komische verwikkelingen en de nodige misleidingen. Alle spelers zaten goed in hun rol en speelden zeer overtuigend.

Ook de debutanten Anita Pierik en Hester Stevens speelden als of ze nooit anders hadden gedaan. Het enthousiasme straalde er bij alle spelers vanaf en zorgde voor vele lachwekkende situaties. Het publiek genoot zichtbaar en de reacties na afloop waren zeer positief. Weer een mooie opsteker voor de Kranenburgse Toneelvereniging. Ze kunnen niet wachten om volgend jaar weer een spetterend stuk op de planken te brengen.

Rolverdeling
Rolverdeling: Heleen Hopstaken (Miranda Beekman), Mart Monden (Richard Ooms), Wina van der Wal (Martine ten Arve), Boris Antonov (Erik Dimmendaal), Grigory Grigorovitz (Arjan Wiggers), Karel Kreukel (Sander Roelvink), Tante Carlijn (Marjan Buunk), Laura van Luren (Hester Stevens), Erica Pinto (Anita Pierik). Regie: Bertus Pellenberg en souffleuse: Henny Fleming.