Erika Vreeswijk, Peter Besselink en Grieto Zeeman ontwikkelden het beeldmerk voor Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis
Erika Vreeswijk, Peter Besselink en Grieto Zeeman ontwikkelden het beeldmerk voor Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis Foto:

Samen eensgezind Vorden op de kaart zetten

Nieuw beeldmerk voor Vorden

Vorden - Op initiatief van de VVV/TPV is er een nieuw eigentijds beeldmerk ontwikkeld, waarmee Vorden beter en krachtiger op de (toeristische) kaart kan worden gezet. Het is belangrijk om herkenbaar en eensgezind naar buiten te treden. Iedereen die Vorden en omgeving promoot, kan dit beeldmerk gebruiken.

Veel Vordenaren zijn op dit moment bezig met het vergroten van de aantrekkelijkheid van Vorden en omgeving. Ondernemers, de ondernemersverenigingen (VOV en VOC), de VVV en het Toeristisch Platform Vorden. Samen krachtig naar buiten treden kan daarbij een belangrijke rol spelen. Niet in de laatste plaats omdat Vorden, nét als de rest van de Achterhoek, last heeft van krimp. Ook al is die op dit moment nog bescheiden van omvang, er zijn dringend economische activiteiten nodig om het tij te keren.

Toerisme
Eén van de kansen is het toerisme. Daar ligt onze kracht. Vorden is immers uniek! Zowel binnen de Achterhoek, in Nederland en Europa, als mondiaal. Waar heb je op zo'n beperkt gebied nou 8 kastelen, 3 landhuizen en landgoederen? En daarnaast zoveel leuke kleinschalige activiteiten in een prachtig oorspronkelijk landschap?

Eén trots gezicht
Vol trots werken verschillende partijen aan verschillende plannen om meer mensen hier naartoe te trekken. Heel belangrijk daarbij is het hebben van één gezicht. Daarom is er op initiatief van de VVV/TPV één visual gemaakt, dat Vorden als kastelendorp centraal zet. Het groen uit het oude wapen en het blauw van de beek komen er in terug. De kleurrijke icoontjes daaromheen staan voor de grote variëteit aan activiteiten. Van horeca tot historie, van kunst tot kamperen, van natuur tot cultuur, van lekker eten tot heerlijk drinken enzovoort.

Beeldmerk is in vele uitingen toepasbaar

Het is in veel verschillende uitvoeringen toepasbaar en kan in alle uitingen een rol spelen, in advertenties, websites, flyers en billboards. Het is gemaakt door Raack, een Vordens bureau dat dit gratis ter beschikking stelt en iedereen aanmoedigt het te gebruiken. Het kan gebruikt worden bij de promotie van Vorden en omgeving en van elk Vordense initiatief, iedere onderneming of organisatie.

Wie is Raack?
Raack is een bureau, gevestigd in Villa Zilverlinde aan de Boonk, met Peter Besselink (een échte Vordenaar) Grieto Zeeman en Erika Vreeswijk aan het roer. Vanwege hun betrokkenheid bij het toerisme hebben zij de visual ontwikkeld. Raack helpt ondernemers (als ideeënfabriek) met het vinden van hun kracht om van daaruit de markt te benaderen, in deze nieuwe tijd, vol nieuwe kansen, maar ook met nieuwe valkuilen. Communicatie, marketing, PR, teksten, website, social media, het hoort er allemaal bij.

Neem contact op met Raack, via de website, als je het logo digitaal wil ontvangen. Binnenkort komt er ook een handboekje uit, met gebruikstips en wat toepassingsvoorbeelden.


www.raack.nl