Matthieu Idmtal brengt mooi klassiek getint programma. Foto: PR
Matthieu Idmtal brengt mooi klassiek getint programma. Foto: PR Foto:

Pianorecital tijdens het Zondagmiddagconcert door de Brusselse pianist Matthieu Idmtal

Vorden - Het tweede Zondagmiddagconcert in de Vordense Dorpskerk brengt zondag 14 februari om 15.30 uur de Brusselse pianist Matthieu Idmtal wederom naar Vorden. Het is de derde keer dat deze jonge pianist naar Vorden komt. En met reden, want hij brengt een mooi klassiek getint programma met onder andere werk van zijn favoriete componist Alexander Scriabin.

Het programma houdt verder in van Frédéric Chopin, de Barcarolle, Op. 60, Edward Grieg, de Sonate, Op. 7. Van Alexander Scriabin, 4 Etudes uit Op.8 en na de pauze van Chopin het Rondo Op.5 en de Sonate Nr. 3, Op.58. Een extra dimensie aan het concert is dat Matthieu toestemming verleende om tijdens het pianorecital zijn handen te projecteren op een scherm.

Matthieu Idmtal
Matthieu Idmtal (1988) groeide uit tot een vaste waarde op de binnenlandse en buitenlandse podia. Zowel pers als publiek prezen zijn markante muzikale persoonlijkheid, en loofden zijn fijngevoelige interpretaties. De voorbije jaren was hij te gast op podia als Bozar, Flagey, De Handelsbeurs, De Bijloke, en maakte hij deel uit van festivals als het Klarafestival, Festival Musiq'3, Les Sommets du Classique (Zwitserland), Gentse Vleugels, Brussels Chopin Day, Ce n'est pas Classique (Frankrijk). Matthieu gaf inmiddels soloconcerten in België, Italië, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Zwitserland en Spanje. Ook is hij een veelgevraagde partner voor het spelen van kamermuziek. Zo vormt hij een erg succesvol pianoduo met de Ukrainse pianiste Anastasia Kozhushko en werkt hij nauw samen met violiste Maya Levy. Het repertoire van Matthieu Idmtal reikt van de barok tot de hedendaagse muziek. Toch heeft hij een grote aandacht voor Russische en Romantische muziek, met als voornaamste componist Alexander Scriabin.

Momenteel studeert hij aan het Gentse Conservatorium bij de docent Vitaly Samoshko. Voor reserveren en informatie: www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl of 0575-556381