Gospelkoor Inspiration-Vorden. Foto: PR
Gospelkoor Inspiration-Vorden. Foto: PR Foto:

Gospelkoor Inspiration-Vorden maakt een uitstapje

Vorden - Het Gospelkoor Inspiration-Vorden, onder leiding van Piet Piersma gaat meewerken aan de filmdocumentaire "Ode aan Vorden". In deze gefilmde documentaire in wording worden verleden, heden en toekomst van het dorp Vorden, zijn nabije buurtschappen, zijn talloze activiteiten en verenigingen op een sprankelende en indringende wijze voor het voetlicht gebracht.

Piet Piersma dirigent van het Gospelkoor Inspiration-Vorden: "De doelstelling van ons Gospelkoor is de boodschap van het Evangelie op een warme en enthousiaste manier uit te dragen middels onze liederen om zo de inhoud daarvan te onderstrepen. Maar we staan ook open voor projecten die de Vordense gemeenschap een warm hart toedragen. "Ode aan Vorden" is zo'n project waar we graag met z'n allen aan meewerken."

Het koor dat gemiddeld 35 leden (m/v) uit Vorden en wijde omgeving heeft en waarbij leeftijd geen criterium is maar enthousiasme en inzet, is inmiddels begonnen met de voorbereiding van twee nummers voor de filmdocumentaire. "Dauw over de velden" en "Kyrie", uit de Misa Criolla van Ariel Ramirez. Fons Rouwhorst: "Het nummer uit de Misa Criolla willen we gaan gebruiken bij de filmopnames die we hebben gemaakt van het Beeldenmuseum in Kranenburg en de kerken in Vorden."
Muziek is van wezenlijk belang voor film. Door de samenwerking met het Gospelkoor "Inspiration-Vorden" en vele andere Vordense muzikanten slaat men twee vliegen in een klap.

De Vordense toeschouwers kunnen straks niet alleen kijken naar prachtige beelden over Vorden, maar de muziek die daarbij gebruikt wordt is voor een groot deel tot stand gebracht door Vordense muzikanten.

Financiƫn
Met het filmproject "Ode aan Vorden" zijn de nodige financiƫle middelen gemoeid. Daarom hebben de initiatiefnemers recent buurtschappen, verenigingen, stichtingen, bedrijven en particulieren gevraagd financieel het project te willen ondersteunen. Zij kunnen nu al vaststellen dat het project "Ode aan Vorden" onder de in beeld te brengen organisaties c.q. deelnemers leeft, geweldig!

Tijdsbeeld
Dorps- en Buurtschappenactiviteiten borduren vaak voort op vaste, succesvolle onderdelen: vogelschieten, kinderspelen, muziek in de tent, noem maar op. Het is mooi om de film na tien of twintig jaar terug te zien. Dan zie je wie er destijds allemaal aan de activiteiten hebben deelgenomen, hoe ze er toen uitzagen en hoe de Vordense gemeenschap en buurtschappen zich manifesteerden. De film "Ode aan Vorden" als document, een tijdsbeeld voor later.