Selectie turnsters van Gymnastiekvereniging Achilles Hengelo. Foto: PR
Selectie turnsters van Gymnastiekvereniging Achilles Hengelo. Foto: PR

Eerste turnwedstrijd vierde divisie: brons voor Nade Mombarg

HENGELO - Begin december werd in de vierde divisie de eerste wedstrijd van het nieuwe turnseizoen geturnd. Voor de meeste turnsters de eerste wedstrijd op dit hoge niveau in de regio Gelderland-Oost. Evy Fritz, Indy Hoftijzer en Loes van Petersen beten het spits af. Alle drie de turnsters turnden een hoger niveau dan vorig jaar, wat een stuk moeilijker is. Van alle verenigingen zijn het de talenten die hier aan meedoen: een select gezelschap.

Evy sprong naar haar hoogste score en Indy turnde op het onderdeel balk haar beste oefening. Loes liet in een veld van zestien turnsters super oefeningen zien wat resulteerde in een achtste plaats op sprong en een vijfde op de brug. Nade Momberg en Calijn Achterstraat turnden hun allereerste wedstrijd in de regio. Nade turnde een strakke oefening op de balk, waar de handstand van hoge kwaliteit was. Via een goede sprong, behaalde ze brons in het eind klassement.

Calijn evenaarde het sprongcijfer van Nade en liet een super oefening zien op de vloer. Dit resulteerde dat ze vierde werd en dertien turnsters achter zich liet. Kayla Tjoonk turnde na een jaar van afwezigheid een goede wedstrijd. In de laatste wedstrijd van de dag turnden Lisa Klein Bramel en Isa Sessink. Lisa sprong naar een vierde plaats en werd zevende in het eind klassement. Isa liet haar beste oefening op de vloer zien. Iedereen mag trots zijn op de resultaten die zij in de eerste wedstrijd hebben laten zien.

De volgende wedstrijd is op 5 februari te Winterswijk.