Spreekwoorden zoeken tijdens de Ouderenmiddag Varssel. Foto: PR
Spreekwoorden zoeken tijdens de Ouderenmiddag Varssel. Foto: PR

BoekStartbijeenkomst in de bibliotheek Hengelo

HENGELO - Op woensdagmorgen 21 december is er een Boekstartbijeenkomst in bibliotheek Hengelo aan de Sterreweg 10, van 10.00-11.00 uur.

BoekStart is een programma dat het lezen met zeer jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. Tijdens de bijeenkomsten wordt voorgelezen, gezongen en gespeeld. Het thema is deze bijeenkomst: 'Licht en donker'.
De bijeenkomst is bedoeld voor ouders én hun kinderen. Veel ouders worden al per mail uitgenodigd, omdat zij hun baby hebben aangemeld als lid van de bibliotheek. Ook als uw baby of peuter nog geen lid is van de bibliotheek, bent u van harte welkom. De bijeenkomst is gratis.
BoekStart is een landelijk project waarin consultatiebureau, gemeente en bibliotheek samenwerken.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Een biezunder buukske

Disse zommer liepen wi-j aover de braderie in ons darp te slenteren en bleven hangen bi-j een grote kraom met buuke.

Terwijl mien vrouw in de romans neusde, kek ik naor buuke met spanning of die met de oorlog te maken hadden. Dit leste zal wel te maken hebben dat ik in de oorlog ter wereld bun e-kommen en die geschiedenis mien belangstelling hef.
Al zuukende viel mien oog op een buukse met de titel 'Oorlog zonder liefde'. 't Zag d'r ongelazen uut maor al bi-j de eerste bladziede viel de hand eschreven boodschap op.

Ugchelen, 17-07-96

Froukje, een fijne vakantie en veel succes op je nieuwe school en tot ziens.

Meester Hans.

Nao 't laezen van dit boek dat in 1996 is bekroond as beste kinderboek, was veural 't onderwerp in dit boek dat mien fascineerde.
Een bruur en zus die leden onder de fanatieke vader die bi-j de NSB beweaging was an- eslotten. Dit had grote invloed op hun laeven op de schole en in hun woonplaats.

Inmiddels exact nao 20 jaor heb ik Froukje evonnen, dat wil zeggen eur familie, zi-jzelf werkt bi-j Artsen Zonder Grenzen en zit in Jemen. Ok meister Hans hek evonnen, niet meer an de schole in Ugchelen maor now in Apeldoorn. Dit gezuuk hef toch nog vief maond in beslag enommen. 't Buuske hek op-estuurd naor 't huus-adres van Froukje. Meugelek krieg ik nog een keer te hören waorum dit buuske, dat ik veur 4 euro heb ekocht, bi-j een opkoper terecht is ekommen.


Goed gaon,
Gait de strieker (Gerbert Abbink),
Magnoliaweg 13, Zelhem


Spellenmiddag in Buurthuus Varssel

VARSSEL - In het Buurthuus Varssel werd op 1 december weer een ouderenmiddag gehouden, waaraan circa vijftig personen hebben deelgenomen. Door de organisatie wordt geprobeerd steeds weer een afwisselend programma te bieden.

Deze keer werden er spelletjes gedaan, zoals sjoelen, ezeltje prik en bussen gooien. Ook waren er spelen van het Volksfeest Varssel bij, zoals het bekende bolero en het doeltrappen. Tevens kon men afgebeelde spreekwoorden raden, bekende personen herkennen van een foto en voorwerpen raden die in een zak waren gestopt. Bovendien was er een raadmand met lekkernijen te winnen. Het was een gezellige en sportieve middag. De volgende activiteit zal de nieuwjaarsbijeenkomst zijn. Deze vindt plaats op 4 januari 2017 om 14.00 uur in het Buurthuus. Tevens kan er bingo gespeeld worden. Ook dan zal een drankje en hapje niet ontbreken.