Het Prinsenbord siert opvallend de voortuin in Enschede. Foto: PR
Het Prinsenbord siert opvallend de voortuin in Enschede. Foto: PR

Keidarpse Prins Martin de Eerste heeft buitenverblijf

KEIJENBORG - Dit jaar was het traditionele borden plaatsen voor CV de Keidarpers even iets meer werk dan andere jaren omdat de Prins ook bij zijn buitenverblijf een bord geplaatst zag.

Zo'n twee weken na de Pronkzitting worden de Prins en zijn adjudant bezocht door een aantal Raadsleden en Dansmarietjes om de officiële bordplaatsing uit te voeren. Voor Adjudant Maarten, wonende aan de Branderhorstweg in Keijenborg was dit niet zo'n grote klus. Het bord voor de Prins Martin de Eerste moest echter naar Enschede getransporteerd worden, dé woonplaats van de Prins die, oorspronkelijk én in het weekend, aan de Voortseweg woont waar ook een bord werd geplaatst. Geen moeite was het de Keidarpers te veel om deze reis te maken.

Na het bord bij de Adjudant te hebben gezet toog het gezelschap naar Enschede waar ze werden opgewacht door Prins Martin en zijn medestudenten. Het bleek het juiste adres om een feestje te vieren. Het meegebrachte Keidarps Alaaf Kruud, dit jaar voor het eerst geïntroduceerd, was al snel uitgegoten en ging men over naar een koud pilsje.
Na het voorlezen van de gedragsregels aan de Prins en Adjudant werd er geproost op een goed Keidarps Carnavalsseizoen 2016-2017. Er volgde spontaan een polonaise door de studentenwoning waar ook de buurman van mee kon genieten. Zo weten ze in de buurt ook dat er een Keidarpse Prins in Enschede zetelt.
Dit jaar tijdens de Pronkzitting is het Keidarps Alaaf Kruud voor het eerst geïntroduceerd en uitgedronken in een toast op het Carnavalsseizoen 2016-2017. De Keidarpers willen bij iedere gelegenheid dit kruud aanbieden, Keidarpers zijn namelijk gewend om na een aantal biertjes een kleine borreltje te drinken, zoals Jägermeester of een Wodka Ahoy uiteraard met mate en boven de 18… dus NIX 18.
Het Keidarps Alaaf Kruud is een zachte kruidenbitter met volle smaak en een mild alcohol percentage, die de feestvreugde ten goede komt. Proost op een gezellig Carnaval 2017…Alaaf!