Bij ijsclub de Molenkolk in Steenderen gaat binnenkort de baan onder water. Foto: PR
Bij ijsclub de Molenkolk in Steenderen gaat binnenkort de baan onder water. Foto: PR

IJsclub De Molenkolk maakt zich op voor schaatswinter

STEENDEREN - Na enkele 'magere' ijsjaren hopen het bestuur en de leden van ijsclub de Molenkolk op eindelijk weer eens een ouderwetse schaatswinter. Aan de voorbereidingen ligt het niet. Het afgelopen jaar is de kantine of, zoals ze in Steenderen zeggen, 'de ieskeet', grondig onder handen genomen.

Naast de uitvoering van het nodige schilderwerk is ook een deel van het keukeninterieur vervangen. Komend winterseizoen zullen, in samenwerking met Het Steenderens Landschap, de knotwilgen rond de baan worden gesnoeid.

Dat het schaatsen nog steeds leeft in Steenderen blijkt wel uit de deelname aan de schaatstrainingsgroep. Ook dit jaar volgt een groep fanatieke Molenkolk schaatsers de trainingen in Deventer. Een deel van hen gebruikt de training als voorbereiding op de Weissensee tocht, begin 2017. De baan aan de Toldijkseweg wordt naar verwachting eind deze maand onder water gezet.

Voordat het zover is, vindt op 24 november de jaarlijkse ledenvergadering plaats in de ieskeet. Alle leden zijn daar vanaf 19.45 uur van harte welkom.


Volleyballers DVO DS1 winnen strijd om tweede plaats

HENGELO - De dames van DVO DS1 hebben de belangrijke uitwedstrijd tegen Heyendaal DS1 op knappe wijze in een 1-3 zege weten om te zetten en passeerden daardoor de tegenstander op de ranglijst.

Vooraf waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Na het verlies van vorige week leek de vorm wat minder en door een (te) smalle selectie waren er minder mogelijkheden om te wisselen. In goed overleg is nu Liz Joling definitief aan de selectie toegevoegd. Ook de voorbereiding van deze wedstrijd verliep niet optimaal. Onderweg naar Nijmegen kwam het team in een file terecht en arriveerde daardoor te laat in het Radboud Sportcentrum. Met grote haast moest worden omgekleed en ingespeeld.

Het leek alsof door alle problemen de druk juist wegviel. DVO speelde vanaf het begin onbevangen. In de eerste set nam het direct een 1-5 voorsprong en slaagde er door een hoge servicedruk in om de set zonder problemen met 16-25 binnen te slepen. Heyendaal stond niet voor niets op de tweede plaats en begon scherper aan de tweede set. Na een 6-0 achterstand liep DVO achter de feiten aan en speelde niet scherp genoeg om het gat kleiner te maken. Op een mooie driemeterbal van Dewi Regelink na was er dan ook weinig meer te vermelden dan de 25-14 eindstand.

DVO zou DVO niet zijn als het zich hierna gewoon weer wist te herstellen. De derde set ging in het begin gelijk op, totdat de Hengelose vrouwen een 8-5 achterstand omzetten in een 8-9 voorsprong om daarna uit te lopen door een betere pass en meer servicedruk naar 11-15. Met verzorgd spel en mooie midaanvallen kwam er in de eindfase van de set steeds meer overtuiging in het DVO-spel met als hoogtepunt een mooie buitenaanval afgerond door Liz Joling. Door de 18-25 setzege stond de ploeg met 1-2 voor.
Met in het achterhoofd de wetenschap dat verlies in de vierde set weer een vijfde set tot gevolg zou hebben begon DVO uiterst scherp. Links en rechts doken de volleybalsters over het veld voor de fraaiste reddingen. DVO nam een kleine voorsprong maar tot 13-14 lukte het niet het gat met de Nijmeegse ploeg te vergroten. Na een dubbele wissel, een paar mooie tactische aanvallen en een service-serie van Janine Kaak wist DVO alsnog verder uit te lopen. Na 14-18 gaf Heyendaal de strijd op en kon DVO na een kill-block van Floor Melgers en Maaika Hiddink en een ace van Liz Joling het duel met 16-25 winnend afsluiten.

Door de voortreffelijke 1-3 overwinning klom DVO naar de tweede plaats vlak voor een grote groep achtervolgers die elkaar weinig ontlopen. Het kan dus nog een erg spannend seizoen worden. Elk punt is in deze fase belangrijk en daarom is het zaak a.s. zaterdag thuis tegen nr. 11 Gemini DS1 (uit Elst) geconcentreerd te spelen om de tweede plaats vast te houden. 17.45 uur in sporthal De Kamp.

Stand:
1. Pegasus 6 26
2. DVO 7 22
3. Heyendaal 7 20
4. Vollverijs 7 20
5. Spiker 7 19