Prins en Adjudant zijn klaar voor de elfde van de elfde. Foto: PR
Prins en Adjudant zijn klaar voor de elfde van de elfde. Foto: PR

Prins Hans trapt af op de elfde van de elfde

KEIJENBORG - CV. de Keidarpers starten op vrijdag de Elfde van de Elfde het Carnavals-Seizoen 2016-2017 met een Pronkzitting. Hierin zal Prins Hans de Eerste en zijn Adjudant Ben voor de laatste keer de Keidarpers voorgaan in het feestgedruis. Om elf minuten over elf zal de nieuwe Prins in de Residentie van de Keidarpers, Coens Tapperij bekend worden gemaakt in een ludieke onthulling…. Wie er het nieuwe seizoen aantreedt is nog volkomen geheim, de speculaties zijn alweer volop aan de gang.

De Keidarpers willen dit jaar weer verder uitgroeien en hebben daarom ook weer een mooi programma voor de carnavalsvierders in petto.

Het Carnaval vieren zit de Duitsers is het bloed, dus is dit jaar het Keidarpers thema... Carnaval vieren.. Jawohl…! In de Residentie van de Keidarpers begint om 21.00 uur de Pronkzitting met veel Duitse Carnavalskrakers en meezingers. Dat daar een Duitse outfit bij hoort spreekt voor zich en velen hebben deze wel ergens in de kast liggen.
Feest DJ Dion zal als specialist in Duitse krakers de stemming opvoeren en een mooie voorzet geven zodat partymeister 'Richtig REX' hem met zijn Tolles Musik in zal koppen, reken maar dat hij de tent op zijn kop zal zetten.
Het belooft dus een dolle avond te worden en een sfeervolle aftrap van het Keidarpers seizoen van dit jaar. De Dansgarde zal ook dit jaar weer een optreden verzorgen met de bekende 'Hans-Dans op Captain Jack'. De Raad van Elf met jongere aanvulling zullen Prins Hans en Adjudant Ben met 'raad en daad' bijstaan.

Een paar dagen na het bekend maken van de nieuwe Prins en zijn Adjudant zullen de tuinen van beide hoogwaardigheidsbekleders weer worden voorzien van de borden 'Prins' en 'Adjudant' en zal aan hen beiden de reglementen en gedragsregels door een aantal Raadsleden worden overhandigd en besproken. Om het gesprek soepel te laten verlopen wordt er de speciale 'Keidarps Alaaf Kruud' aangeboden én gelijk aangebroken om op een succesvol Carnavals seizoen te proosten.

Het is mooi om te zien dat CV. de Keidarpers groeiende is en dat het Carnaval weer helemaal opleeft, maar hoe kan het ook anders, bij de Keijenborgers zit een feestje bouwen wel in het bloed.

Om 21.00 uur is de Tapperij open en zal het feest beginnen….zet de feestneus de goeie kant op én kom allemaal naar Coens Tapperij, naar een leuk feestje, want dat wordt het bij de Keidarpers…!


Jaarlijkse Fancy-Fair bij UVV

HENGELO - Op woensdag 9 november houdt de UVV Hengelo weer haar jaarlijkse Fancy-Fair van 14.00 uur tot 16.30 uur in Ons Huis aan de Beukenlaan in Hengelo.

Er is voor elk wat wils met gezellige spelletjes, rad van fortuin met onder andere de traditionele lekkere appeltaarten en krentenbroden als prijs, verkoop van handwerkartikelen, kaarten en bloemstukjes. En een rommelmarkt, kledingbeurs en boekenmarkt. En niet te vergeten het gezellige terras met heerlijke koffie/thee en versgebakken wafels en oliebollen. Dit mag u niet missen. Voor elk wat wils. Van harte uitgenodigd.