De heer Mentink met de prijzenmand van Thuis in de Achterhoek. Foto: PR
De heer Mentink met de prijzenmand van Thuis in de Achterhoek. Foto: PR

Familie Mentink wint prijzenmand

HENGELO/BAAK - Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober was de gezellige en goed bezochte Oost West Thuis Best-markt in het gemeentehuis in Hengelo. Bezoekers konden informatie krijgen over allerlei slimme mogelijkheden om prettig te blijven wonen.

Thuis in de Achterhoek was ook aanwezig om mensen te informeren over het tijdig inschrijven voor een andere woning. Met het invullen van een korte vragenlijst konden mensen hun kennis van Thuis in de Achterhoek testen. Zo'n 200 mensen namen hieraan deel. "Waardevolle reacties die we kunnen gebruiken om onze informatie verder te verbeteren", aldus Renate Donderwinkel. Als dank werd een mooie prijzenmand verloot. Burgemeester Marianne Besselink haalde het winnende formulier uit de box. De heer en mevrouw Mentink uit Baak zijn de gelukkige winnaars. "We winnen nooit wat", was de eerste reactie van mevrouw. Gezien de huidige gezondheidsproblemen zijn ze extra blij met deze verrassing.


Poppentheater in
bibliotheek Hengelo

HENGELO - Op maandagmorgen 17 oktober (herfstvakantie) komt Anke Dulfer een voorstelling geven in bibliotheek Hengelo. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: 'Voor altijd jong'.

De voorstelling heet daarom: 'Waar is opa?'. Inhoud van het verhaal: Tom logeert bij opa en oma. Bij opa en oma is het altijd leuk. Met oma bakt Tom koekjes en opa leert hem vissen. Er is ook een vriendje in de buurt. Samen ontdekken zij iets spannends. Het verhaal is geschikt voor kinderen van drie tot acht jaar en duurt ongeveer veertig minuten. De voorstelling begint om 10.30 uur. Toegang is gratis en opgeven is niet nodig. Het adres is: Sterreweg 10 te Hengelo. Ouders, kinderen, opa's en oma's zijn van harte welkom.