Roodkapje werd uitgevoerd door leden van opleidingsorkest en jeugdband. Foto: PR
Roodkapje werd uitgevoerd door leden van opleidingsorkest en jeugdband. Foto: PR

Roodkapje door opleidingsorkest en jeugdband

STEENDEREN - Op het podium het opleidingsorkest en de jeugdband. Op de tribune ouders, familie en vrienden. Daar klonk 'Roodkapje waar ga je heen' gespeeld door Wieke. Na een welkomstwoord nam Wieke de microfoon over om te beginnen met het verhaal van roodkapje.

Om beurten speelde het opleidingsorkest en de jeugdband muziek in de sfeer van het verhaal. Niet alleen de muziek was in de stijl van Roodkapje: op het podium jagers, roodkapjes, een konijntje, oma en een 'wolf in omajurk'. Net als oma kreeg in het verhaal, was er in de pauze drinken met cake van bakker Willemsen. Zij verkopen dit jaar een heerlijke cake volgens speciaal Roodkapje recept waarvan de opbrengst voor het jubileumjaar is.

Roodkapje is de rode draad door dit jubileumjaar. Muziekvereniging Nieuw Leven is veertig jaar geleden ontstaan uit de fusie tussen twee muziekverenigingen. Tijdens de kermis was Roodkapje het thema van de wagen die leden hebben gebouwd. En over een maand spelen de harmonie en de manlletband samen met Pater Moeskroen hun bekende Roodkapje tijdens het jubileumconcert in de sporthal.

Na de pauze ging het verhaal verder. De dirigent van het opleidingsorkest was weg maar de boze wolf bleek ook te kunnen dirigeren. Gelukkig was aan het eind dirigent Henk Vruggink weer terug en kon hij met alle muzikantjes op de foto.

Wie het ook leuk lijkt om mee te spelen, is van harte welkom om een keertje te kijken op woensdag- (slagwerk) of donderdagavond (blazers) tussen kwart voor zeven en half acht in De Pannevogel.


www.nieuwleven-steenderen.nl

www.facebook.com/nieuwleven.steenderen