Geruime tijd werd er genoten van een drankje in de fraaie tuin. Foto: PR
Geruime tijd werd er genoten van een drankje in de fraaie tuin. Foto: PR Foto:

KBO Hengelo beleeft heerlijke middag tijdens uitstapje naar Gelselaar

Hengelo - Senioren van KBO Hengelo maakten woensdagmiddag 31 augustus een uitstapje naar Erve Brooks in Gelselaar. Met eigen auto's werd vroeg in de middag via een vooraf uitgestippelde route een start gemaakt. Het was hierbij volop genieten van de geweldig mooie natuur in de gemeenten Bronckhorst en Berkelland. Op de mooie bestemming aangekomen werd in de schaduwrijke tuin genoten van koffie of thee met heerlijk gebak. Voorts werd met veel plezier genoten van de nostalgische museumboerderij.

En hoewel veel KBO-ers zich de vroegere tijd met zijn gebruiken en voorwerpen nog goed kunnen herinneren was het voor niemand uitgezonderd een verrassing zoveel fraaie gebruiksvoorwerpen en prachtige meubelstukken in hun oorspronkelijke omgeving te kunnen aanschouwen.
Na nog geruime tijd onder het genot van een drankje in de fraaie tuin te hebben doorgebracht schoof het gezelschap op de oude Daele aan voor overheerlijke pannenkoeken. Met een voldaan gevoel werd tegen 19.00 uur de thuisreis aanvaard. KBO Hengelo gaat weer een druk herfstseizoen tegemoet. Ging ook in de vakantieperiode de wekelijkse soos normaal door, vanaf komende week gaat ook 'Bewegen voor Ouderen' weer van start en heeft de leesclub haar eerste bijeenkomst. De herfsttintentocht met aansluitend stamppotbuffet is alweer gepland. Ook staan enkele interessante informatiebijeenkomsten op de agenda en wordt op 27 september een bezoek gebracht aan Eva Mode met Zorg in Ulft. De aandacht gaat hier vooral uit naar mooie maar bovenal goed draagbare kleding voor ouderen, maar ook voor mensen met een beperking. Aanschouwen en passen geschiedt hier in alle rust en zeer ruime paskamers.