Foto: GinoPress
Foto: GinoPress Foto:

Grote brand bij boerenbedrijf
in Toldijk

TOLDIJK - In een kapschuur bij een boerderij aan de Lamstraat in Toldijk heeft in de nacht van zondag op maandag 5 september een grote brand gewoed. Bij de brand raakte er niemand gewond. Er was sprake van een flinke rookontwikkeling. De brand werd kort voor 3.45 uur door een buurtbewoner ontdekt.

De gealarmeerde brandweer rukte met groot materieel uit. De brandweer van Steenderen, Doesburg, Doetinchem en een waterwagen uit Lichtenvoorde waren snel ter plaatse. In de kapschuur stond een tractor met diverse andere landbouwmateriaal in de brand en in een naastgelegen opslagruimte met hooi ging eveneens in vlammen op.

De brandweer had het vuur na ruim een uur blussen onder controle. De tractor brandde volledig uit. Een shovel van een loonbedrijf uit de buurt is erbij geroepen om de brandende stapel hooi uit elkaar te trekken. De brand is mogelijk ontstaan door broei in de hooi of een technisch mankement. Omdat dit niet bekend is, wordt er later vandaag onderzoek verricht. De koeien in een naastgelegen stal hebben niets te lijden gehad van de brand.