Vincent Vermeij was geliefd bij supporters tijdens de Open Dag. Helaas voor hen vertrekt hij naar Heracles Almelo. Foto: PR
Vincent Vermeij was geliefd bij supporters tijdens de Open Dag. Helaas voor hen vertrekt hij naar Heracles Almelo. Foto: PR

Superboeren winnen goodwill en verliezen Vermeij

Presentatie boek 'De terugkeer van de boerenbruiloft' tijdens Open Dag

DOETINCHEM - De Open Dag van De Graafschap trok zondag 31 juli ruim 5.000 bezoekers. De Superboeren zijn weer hot. Dat bleek ook uit de hoge toeschouwersaantallen vorig seizoen en tijdens de recente oefenwedstrijden in de regio. Tijdens de Open Dag konden de supporters zich een middag vermaken, aansluitend speelden de mannen van Jan Vreman een oefenwedstrijd tegen Real Malllorca. De Spanjaarden bleken met 1-2 te sterk.

Enkele seizoenen geleden trok de Open Dag ook duizenden bezoekers. In 2013 kwam er een kentering, de Doetinchemse club was een deel van de binding met haar achterban verloren en zag nog maar 1.000 liefhebbers afkomen op deze dag voor de fans. Enkele kopstukken van De Graafschap zijn bij elkaar gaan zitten en kwamen tot de conclusie dat de binding met de regio aangehaald moest worden. Denken vanuit de klant en zorgen voor spektakel.

Vanaf januari 2015 is het plan Samen D'ran actueel en het resultaat mag er zijn. De binding met de regio is terug. Ondanks de degradatie geven supporters aan te hebben genoten van het afgelopen seizoen, dat resulteert nu in maar liefst 5.000 verkochte seizoenkaarten en 1.500 sponsorkaarten.

Afgelopen zondag was er dan ook geen wanklank te horen op De Vijverberg. De fans van de Superboeren vermaakten zich prima bij de diverse attracties, de verkoopkramen en bij de horecapunten. Op het podium zorgde DJ Angelo en 'Bandje Speciaal' voor de muziek en interviewde Hans Hissink de nieuwe spelers Tim Keurntjes, Luis Pedro, Sven Nieuwpoort en Filip Bednarek. De overige spelers liepen door het publiek om krabbels te zetten op de handtekeningenkaarten. Vincent Vermeij was gewild, niet alleen bij de supporters maar ook bij Heracles Almelo. De Tukkers maakten tijdens de Open Dag de transfer van de aanvaller in orde. De Graafschap vangt de hoofdprijs.

Terugkeer van de boerenbruiloft
Erik Hagelstein heeft het afgelopen seizoen aangegrepen om een boek te schrijven met als titel 'De terugkeer van de boerenbruiloft'.

De Graafschap verwelkomt 5.000 supporters

"Het voetbaljaar 2015-2016 was, buiten de sportieve prestaties, wellicht het belangrijkste seizoen voor de club. Had men de binding met de supporters niet aangehaald, was men verder afgezakt. Net op tijd is een ommezwaai gekomen in denken en doen, en zie de ouderwetse boerenbruiloft is terug. Ik heb enkele personen een periode gevolgd. Het is een mooi boek geworden", aldus Hagelstein.

Jan Vreman, zelf een hoofdrolspeler in het boekwerk, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. "Het feit dat dit boek is geschreven en uitgegeven, geeft aan dat de club weer leeft als nooit tevoren. Kijk hoeveel mensen er vandaag zijn afgekomen op de Open Dag en de wedstrijd. Hier doen we het voor", aldus de coach van De Graafschap.

Live in Spanje
Rond 17.30 uur togen de meeste bezoekers rustig naar hun favoriete stoeltje in het stadion om de wedstrijd tegen de Spanjaarden, die in de Segunda Division uitkomen, te bekijken. Dat de ploeg, die vroeger ook naam maakte in Europees verband, nog in trek is, bleek wel uit het feit dat de wedstrijd in Spanje live werd uitgezonden op televisie. De Graafschap nam via Dean Koolhof de leiding, maar moest daarna toch twee tegengoals incasseren.

Hoe dan ook, het seizoen kan beginnen. Aanstaande vrijdag trappen de Superboeren in eigen huis af tegen FC Eindhoven.

Trainer Jan Vreman neemt het boek 'De terugkeer van de boerenbruiloft' van schrijver Erik Hagelstein in ontvangst. Foto: Achterhoekfoto/Henk den Brok
Mark Diemers poseert voor een selfie met een jonge fan. Foto: Achterhoekfoto/Henk den Brok
Maar liefst 5.000 Superboeren kwamen er op de Open Dag af. Foto: Achterhoekfoto/Henk den Brok