Zwembad Steenderen doet aan afvalscheiding. Foto: PR
Zwembad Steenderen doet aan afvalscheiding. Foto: PR

Sporthal en zwembad profiteren van afvalscheiding

Kleine vergoeding voor scheiden afval

STEENDEREN - Sporthal en zwembad Steenderen doen via de gemeente Bronckhorst mee aan het landelijke project Beloningssystemen onder het mom: 'Schoon belonen in Bronckhorst'.

Beide sportlocaties scheiden hun afval en verdienen daardoor een extra centje bij aan blikjes, flesjes en andere kleine plastic verpakkingen die worden weggegooid door bezoekers. Er staat namelijk een kleine beloning tegenover van de gemeente. De gemeente heeft gratis containers voor gft (groen), plastic, metaal en drankpakken (oranje) en papier (blauw) ter beschikking gesteld om het afval te scheiden. Voor het aanbieden van de oranje container ontvangt de stichting SCE (beheer sporthal en zwembad) een vergoeding. "Dus ruim je rotzooi op en wij pikken een graantje mee." Er doen veertig gemeentes in Nederland mee aan dit project. Het doel is om zwerfafval tegen te gaan en nog meer bewustwording te creƫren om afval te scheiden.
Erna Jolink, medewerker SCE: "Er is al een aantal containers geleegd inmiddels dus het loopt. De bezoekers vinden het een prima idee en vinden het niet storend dat er extra containers bij de prullenbakken staan. De lege badschuimbusjes belanden nu keurig in de container. Het papier wordt goed gescheiden, dit scheelt heel veel restafval. Doordat er grote zakken in zitten blijven de containers mooi schoon en ontstaan er geen onnodige geuren. Het gebeurt dat bezoekers vergeten om hun eigen container aan de weg te zetten, dan komen vragen of ze het bij ons in de container mogen doen. Dus we helpen bezoekers, het milieu en onszelf, wat wil je nog meer?"


www.zwembadsteenderen.nl