Beachvolleybal in Hengelo. Foto: Imme Halfman
Beachvolleybal in Hengelo. Foto: Imme Halfman

Eerste editie Enzerink DVO Beach is groot succes

HENGELO - Deelnemers en publiek genieten volop van nieuw beachvolleybaltoernooi in Hengelo.

Door Luuk Stam

De parkeerplaats van sportpark Het Elderink had afgelopen zaterdag wel iets weg van het strand van Scheveningen. Op zeven veldjes streden volleyballers hier in wedstrijden van drie tegen drie om de dure punten tijdens de eerste editie van het Enzerink DVO Beachvolleybaltoernooi. "Het is een heel groot succes geworden", kijkt Rick Visschers namens de organisatie na afloop terug. "We kregen alleen maar complimenten."

De hele dag lang vlogen de ballen over de netten. De organisatie - bestaande uit zeven leden van volleybalvereniging DVO - speelde al veel langer met het idee om een beachvolleybaltoernooi te organiseren. De Hengelose volleyballers deden na afloop van het seizoen in de zaal geregeld mee op soortgelijke toernooien in Steenderen en Mariënvelde. Zo'n toernooi moest volgens hen ook in Hengelo van de grond kunnen komen.

Het jarenlang gekoesterde idee werd zaterdag dus werkelijkheid. Twintig mannenteams en twaalf vrouwenteams kwamen in actie op het door grondverzetbedrijf Enzerink geleverde zand. "Dan hoor je ook van veel mensen dat ze blij zijn dat er eindelijk zoiets in Hengelo is", vertelt Visschers. De meeste deelnemers kwamen uit Hengelo zelf, maar daarnaast deden ook teams uit onder andere Vorden, Gaanderen en Doesburg mee.

Jarenlang gekoesterde idee werkelijkheid

Bij de mannen ging de overwinning aan het eind van de dag naar De Zware Jongens. De finale bij de dames was een prooi voor het team He Dave. Volgend jaar kunnen beide teams terugkomen om hun titels te verdedigen. Dat dit toernooi een vervolg krijgt, is namelijk al zeker. Op 1 juli 2017 zal de parkeerplaats van sportpark Het Elderink opnieuw veranderen in een zandstrand. "En dan kunnen we er nog één veldje bij maken", geeft Visschers aan. "Dan kunnen we veertig teams kwijt."