De winnende zelfgebouwde wagen van de Keijenborgse optocht: Captain Hook van de Geltinkweg/Koepelweg. Foto: Liesbeth Spaansen
De winnende zelfgebouwde wagen van de Keijenborgse optocht: Captain Hook van de Geltinkweg/Koepelweg. Foto: Liesbeth Spaansen

Captain Hook scoort bij Keijenborgse optocht

Kennismaken met de burgemeester

KEIJENBORG - De kermisoptocht in Keijenborg mocht weer rijen bezoekers verwelkomen. Ook dit jaar gingen de buien het dorp niet voorbij, maar gelukkig kwam de zon bij de tweede helft van de optocht toch weer voorbij de wolken.

Na welkomstwoorden van Schuttersgilde St. Jan voorzitter John Rondeel en burgemeester Marianne Besselink startte de optocht bij de aanleunwoningen Postel Staete aan de Pastoor Thuisstraat. Het bleek voor inwoners van Keijenborg een eerste kennismaking met de nieuwe burgemeester, want ze moest gewoon een euro betalen, anders mocht ze niet doorlopen om de optocht te kunnen openen. Ze trok gewoon de portemonnee, betaalde netjes en liep door.

De Koningen en Koninginnen van 2015 zaten in de koetsen. Het publiek genoot van de kleurrijke stoet, met wagens van hoge kwaliteit. De buurtschappen, verenigingen en vriendengroepen hadden veel werk gemaakt aan hun wagens met filmfiguren zoals Captain Hook en Minion's, bewegen, hengels blauw, zwarte cross en het boerenleven. De muzikale omlijsting verzorgden het Schuttersgilde 'St. Jan' Keijenborg, 'Kamper Jachthoorn Korps' Kampen, Drum- & Showfanfare 'Red & Black' Giesbeek, Schutterij 'Wilhelmina' Azewijn en Schutterij 'Willem Tell' Silvolde. Het Abacus straattheater 'Ironwings' uit Emmen zorgde voor het spektakel tussendoor.
Om 18.00 uur vond de prijsuitreiking van de kermisoptocht plaats in de café-tent op het kermisterrein. Winnaar bij de grote wagens was 'Captain Hook' van de Geltinkweg/Koepelweg. Van de Groepen Jeugd wonnen de 'snoepkontjes', bij de kleine wagens kreeg 'Champions league' de meeste punten. De publieksprijs was voor 'Floris', 'En tenslotte het weer met ...' kreeg de originaliteitsprijs en de aanmoedigingsprijs kwam in handen van 'De slag om Grol(sch). Na de prijsuitreiking ging het feest verder met 'Boh Foi Toch'.


www.kermiskeijenborg.nl