Historisch geschut tijdens de Hengelose Kermis. Foto: PR
Historisch geschut tijdens de Hengelose Kermis. Foto: PR

Hengelose kermis: Schutterij EMM, K.H. Concordia en SSV Heyerode

HENGELO - Van woensdag 13 juli t/m zondag 17 juli is het weer tijd voor de Hengelose kermis. Als vanouds is het programma voor jong en oud. Bijzonder element dit jaar is het bezoek van SSV Heyerode uit het Duitse Thüringen.

Op woensdag 13 juli wordt om 10.00 uur gestart met de kermismarkt in de Spalstraat. Vrijdag 15 juli zijn er voor de jeugd weer de gebruikelijke kinderspelen op het terrein van de IJsvereniging Steintjesweide. Het bestuur doet bij deze de oproep aan vrijwilligers die deze middag de kinderen kunnen/willen begeleiden tijdens de spelletjes. De commissie doet elk jaar zijn best om een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden, maar alles staat of valt met de medewerking van vrijwilligers die dit alles in goede banen leiden. Aanmelden kan via de website.
Het feestweekend zijn de Schutterij EMM en de K.H. Concordia gastheer van de SSV Heyerode uit Thüringen. Heyerode is de partnergemeente van Neuenkirchen, waar de Schutterij en muziekvereniging ook goede contacten onderhouden. In augustus 2015 zijn zij op bezoek geweest in Heyerode, en hebben daar een geweldig Schuttersfeest meegemaakt. Dit jaar volgt dus het tegenbezoek van Heyerode aan Hengelo. Een groep kanonniers van deze vereniging maakt gebruik van historisch geschut en geeft door heel Duitsland demonstraties met dit materiaal. Als alles doorgaat, in verband met vergunningen, dan geeft deze groep op zaterdagmiddag, na afloop van het Vogelschieten, een demonstratie met dit geschut op het terrein van de IJsvereniging. Dat mag niemand missen, maar gehoorbescherming is aan te raden!
Op zondagmiddag 17 juli is traditiegetrouw de afsluiting met de kermisoptocht. Wie nog wil meedoen met buurt/vriendengroep/familie met een wagen kan zich aanmelden. Kinderen die meedoen aan de optocht kunnen zich vanaf 13.00 uur melden bij de Welkoop en hebben altijd prijs. Het volledige programma van de kermis is binnenkort als bijlage bij de Contact.


www.emmhengelo.nl