Vrouwen van Nu Steenderen in Olympische stijl. Foto: PR
Vrouwen van Nu Steenderen in Olympische stijl. Foto: PR Foto:

Tuinfeest in Olympische stijl

STEENDEREN - Op donderdagavond 23 juni sloot Vrouwen van Nu afdeling Steenderen het voorseizoen af met een tuinfeest met een knipoog naar de komende Olympische Spelen in Rio. De dames kwamen sportief gekleed, sommige hadden hun kleding zelfs met Olympische symbolen versierd.

Het was tropisch weer. Het feest was dit jaar bij Ina Meenink. Na de koffie met cake en een toespraakje van de voorzitster Wilma Aalderink, waarin zij onder andere het verbonden zijn als overeenkomst tussen de deelnemers van de Spelen en de leden van de afdeling noemde, gingen de dames de tuin bekijken.
Daarna volgde een leuke groepsquiz over de Olympische Spelen. Helaas ging het na negen uur onweren en regenen en moesten de leden naar binnen. Daar stonden lekkere koele drankjes klaar en hapjes uit diverse landen. De voorzitster bedankte aan het einde van de avond de gastvrouw en overhandigde haar een plantenbon.


Passagevrouwen laten zich verrassen

HENGELO - Vrouwenvereniging Passage uit Hengelo vertrok woensdagmiddag 22 juni voor een onbekend uitje. Met stralend weer richting Ruurlo, naar Hulshof, voormalig boer en verzamelaar van spoorwegtaferelen.

Treintjes doorkruisten een landschap van vroeger. De dames zagen tot in de kleinste details een boerderij met slachttaferelen (varken op de leer), vrouwtje die was ophangt, matten klopt en een dorpspleintje met standbeeld van Wilhelmina, een vliegveld, een kermis, een tennisbaan en een heus ongeluk met ziekenwagen, een slachtoffer op een brancard tussen twee broeders en er werd iemand zichtbaar gereanimeerd! Schitterend! Alles werkt en loopt en beweegt, hondjes blaffen ... Teveel om op te noemen! Langs dit alles lopen treintjes, en ze toeteren als ze passeren. Slagbomen gingen dicht en weer open.
Na dankwoorden voor de heer Hulshof reden de dames langs een mooie toeristische route richting Zelhem naar De Edelingen. Ze werden gastvrij onthaald door de jongens en meisjes van de zorgboerderij. Tijdens een kopje koffie of thee maakten zij kennis met alle dieren, die op het terras geshowd werden. Er werd een lang zal ze leven gezongen voor mevrouw M. Hebbink van Leyden die 21 juni tachtig jaar is geworden. Als extaatje reed Rita met ieder die wilde nog even naar boven op De Langenberg voor een prachtig uitzicht met dit mooie weer. Na een lekker fris drankje en hapjes kwam een eind aan deze gezellige middag.

De dieren worden op het terras geshowd aan de dames van Passage. Foto: PR