Flashmob Dance4kidzz DOG Baak. Foto: Harold Aalderink
Flashmob Dance4kidzz DOG Baak. Foto: Harold Aalderink

Flashmob Dance4kidzz

BAAK - DOG Baak Dance4kidzz groep verraste zaterdag 25 juni diverse gelegenheden met een flashmob.

De reacties waren lovend, de kids hebben het leuk gedaan en wat een verrassing voor alle aanwezigen.
De dansende kinderen begonnen in Baak, dansten in Steenderen in de Coop en bij het zwembad en gingen tot slot naar de kinderboerderij in Bekveld.


Landelijke Imkerijdag

HENGELO - Op zaterdag 9 juli is het Landelijke Open Imkerijdag. In het gehele land zetten imkers hun deuren open om belangstellenden kennis te laten maken met de bijzondere wereld van de honingbij. Ook de imkers van de Hengelose bijenvereniging 'De Vooruitgang' doen mee met de LOI.

De verenigings-bijenstal aan de Dijenborghsestraat is vanaf 10.00 uur 's morgens geopend. Er wordt gerekend op een flinke opkomst, want de belangstelling voor de imkerij neemt nog steeds toe. Jarenlang was het houden van bijen een bezigheid voor oude mensen met pijpen en werd het bijna als een folkloristisch ambacht beschouwd. Maar inmiddels heeft het imkeren een heel ander imago gekregen.

Wereldwijde berichten over massale bijensterfte door onder andere insecticiden hebben er voor gezorgd dat veel mensen zich ervan bewust zijn geworden dat ze de natuur een handje moeten helpen. Ze melden zich aan bij een imkervereniging, volgen een cursus bijenhouden voor beginners en gaan zelf bijen houden. Deze mensen ontdekken een geheel nieuwe wereld vol wonderlijke zaken. Ze maken kennis met het wel en wee van een bijenvolk, leren over werksters, koninginnen en darren en de relatie tussen de bloemetjes en de bij.
De verenigingsstal van de Hengelose imkers is in de afgelopen winterperiode grondig gerenoveerd. Dankzij een subsidie uit het Rabo-coöperatiefonds kon het lekke pannendak worden vervangen door een lichtdoorlatend dak van golfplaten. Door deze opknapbeurt is het nu mogelijk om in de bijenstal cursussen onder eigen dak te organiseren.

'De Vooruitgang' wil tijdens de Landelijke Open Imkerijdag daarom van de gelegenheid gebruik maken om de belangstelling voor een beginnerscursus bijenhouden te peilen. Ook kan men contact opnemen via de mail.


vooruitgang1921@gmail.com


Trekker wassen tijdens zomerfeest 't Holthuisje

STEENDEREN – Kinderdagverblijf 't Holthuisje in Steenderen organiseerde vrijdag 24 juni het jaarlijkse zomerfeest voor alle aanwezige kinderen en hun ouders. In een ongedwongen sfeer konden jong en oud op de grote buitenspeelplaats van de agrarische kinderopvang niet alleen genieten van het mooie weer maar vooral van originele activiteiten.

Het agrarische kinderdagverblijf aan de Toldijkseweg in Steenderen nodigt elke zomer alle ouders en kinderen die 't Holthuisje wekelijks bezoeken uit voor een gezellige middag. Op het grote en natuurlijk ingerichte speelterrein buiten verzamelden zich vanaf 15.30 uur de eerste ouders en kinderen. Locatieleidster Saskia Otten: "Ons zomerfeest is bedoeld om de kinderen samen met hun ouders een gezellige middag te bezorgen. Een feestje speciaal voor de kinderen op een voor hun vertrouwde plek. Met een springkussen vermaken kinderen zich altijd maar we hadden ook andere leuke activiteiten voor ze bedacht. Zo konden ze de trekker van boer Anton wassen. Heerlijk natuurlijk om met dit mooie weer met water te spelen.

Verder was er een knutseltafel en een tafel waar alle nageltjes gelakt konden worden." 't Holthuisje doet bij het zomerfeest ook altijd een beroep op de ouders om mee te helpen er een geslaagd feest van te maken. Soms op een hele bijzondere manier. "In het gras onder de boom speelden twee muzikale ouders de hele middag kinderliedjes op hun gitaar. Dat gaf meteen een hele gezellige en ongedwongen sfeer. Precies zoals het zomerfeest bedoeld is." Rond 18.00 uur was het feest ten einde en keerden alle ouders en kinderen na een geslaagde middag huiswaarts.