Spelers van Toneel uut Toldiek tijdens de repetitie. Foto: PR
Spelers van Toneel uut Toldiek tijdens de repetitie. Foto: PR

Met zestien jaar al bij Toneel uut Toldiek

TOLDIJK - Het Toldieks Feest wordt al vele jaren geopend met twee avonden toneel. De toneelgroep uut Toldiek (TUT) speelt exclusief voor het Toldieks Feest. De spelers komen uit of uit de nabije omgeving van Toldijk. Dit jaar zijn er vier nieuwe spelers: Sally Tijkken, Erika Huurnink, Martijn Goorden en de jongste - zestien jaar- Katja Franken. Dat toneel iets is van en voor ouderen is dus zeker niet waar.

In 'Broeders bij nonnen waar zijn we aan begonnen' moeten nonnen hun klooster ineens delen met een stel paters. Die paters lusten wel een wijntje en kweken bijzondere planten. Hoe houdt moeder-overste de leiding en wat zijn toch die pakketjes die beslist niet bij de buren mogen worden bezorgd? Kortom alle ingrediƫnten voor allerlei spannende verwikkelingen. Op de foto een repetitie van TUT. Staand midden moeder overste Jacqueline ten Harkel, staand rechts souffleur Ria Stapelbroek. Zittend (v.l.n.r.) Charlotte Loman, Erika Huurnink, Truus Bruil en Katja Franken. Wie ook nieuwsgierig is naar het stuk van TUT, komt op 29 of 30 juni naar Zaal Den Bremer, aanvang 20.00 uur.
Vrijdag 1 juli staat de Grote Optocht met grote en kleine wagens, loopgroepen en versierde fietsen op het programma, aanvang 19.30 uur. Direct na de optocht zal aan de zijde van de zaalingang van Den Bremer een aubade worden gegeven voor de koningsparen. Na afloop van de optocht is de zaal geopend en zal de muziek verzorgd worden door de band 'Brood op de Plank'.
Zaterdag 2 juli staat vanaf 10.00 uur het vogelschieten voor jong en oud, vogelgooien, potjesschieten, kegelen en de kinderspelen op het programma. In de tent op het feestterrein speelt 'Hayloft'. Na het bekend worden van de schutterskoning(in) zal de officiƫle huldiging plaatsvinden in de tent. De prijsuitreiking van de optocht is om ongeveer 13.30 uur, eveneens in de tent. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur zal er een gezellig middagprogramma plaatsvinden. Vanaf 21.00 uur is de zaal geopend en zal de muziek verzorgd worden door 'Jackfire'.