Gezelligheid, verhalen en muziek tijdens 'In d'n Tweeduuster'. Foto: PR
Gezelligheid, verhalen en muziek tijdens 'In d'n Tweeduuster'. Foto: PR

'In d'n Tweeduuster': verhalen, muziek, gezelligheid

HENGELO - Het is inmiddels al een traditie: voor de zevende keer organiseren de Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk een gezellige avond rond Achterhoekse schrijvers en hun verhalen. Op woensdag 1 juli vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de tuin bij Zelhemseweg 16 in Hengelo. Ook bij regen gaat de avond door: er wordt gezorgd voor tenten.

Ook toeristen komen graag
"Wij staan op de camping in Zelhem en hadden nog nooit een Achterhoeks verhaal gehoord. Maar we hebben een fantastische avond gehad! Het Achterhoeks was prima te volgen en de sfeer was geweldig", aldus Herma Smeets uit Roosendaal, na de geslaagde Tweeduuster-avond van vorig jaar. De gezellige Achterhoekse avonden in de tuin met verhalen, muziek, drankjes en vuurkorven trekken steeds meer bezoekers. Elk jaar zijn er nieuwe verhalen, dus In d'n Tweeduuster is ook een aanrader voor wie al eerder is geweest.
Onbekende verhalen, Achterhoekse jazzliedjes
Dit jaar zijn er drie voorlezers. Allereerst Geert Holterveld, bekend in de hele Achterhoek vanwege zijn aanstekelijke voordrachten uit eigen werk.
Ook Marjan Smeitink was er al vaker bij. Smeitink: "Dit jaar krijgen de mensen vooral onbekende verhalen te horen."
Everhardt Lubbers uit Hengelo vertelt dit jaar verhalen van verschillende schrijvers. Lubbers: "Het is altijd een heel speciale avond. Als de schemering, d'n tweeduuster, invalt, wordt het nog gezelliger." Lubbers zal de avond ook muzikaal omlijsten; samen met Monique Wolbert brengt hij bekende jazzsongs in het Achterhoeks.

Achterhoekse muziek en verhalen

'In d'n Tweeduuster' woensdag 6 juli, aanvang 19.30 uur aan de Zelhemseweg 16, in de tuin. Toegang vijf euro, inclusief koffie en thee.
De avond gaat altijd door, voor onderdak wordt gezorgd.


www.vrienden hengeloseremigiuskerk.nl