Het jongenshandbalteam van de Piersonschool. Foto: PR
Het jongenshandbalteam van de Piersonschool. Foto: PR

Jongensteam Pierson door naar NK schoolhandbal

HENGELO - Het jongenshandbalteam van Jenaplanschool Pierson uit Hengelo is door naar de Nederlandse Kampioenschappen in Emmen. Op zaterdag 18 juni is het zover: dan mogen de acht leerlingen het tijdens de poulewedstrijden opnemen tegen scholen uit het hele land.

Het fanatieke jongenshandbalteam heeft op woensdag 21 juni al de kwalificatiewedstrijd gewonnen in Hengelo. Uiteindelijk hebben ze hun plek op het NK veroverd door tijdens de Gelderse Kampioenschappen in Zutphen als winnaar uit de bus te komen. De teamleden die naar het NK gaan zijn: Sem Wesselink, Sem Berns, Stijn,van Eerden, Gijs Arendsen, Iwan Kornegoor, Sukhothai Jansen, Maurits van Rijn en Bjarne Stege. Een geweldige prestatie waar het team hard voor heeft gewerkt. Zo hebben de jongens meegetraind bij handbalvereniging Quintus in Hengelo onder de bezielende leiding van coach Armgard Colenbrander. De jongens zijn ontzettend enthousiast dat ze naar het NK mogen. De eerste wedstrijd begint al om 9.30 uur. Vroeg, maar erg leuk!

Op zaterdag 18 juni wordt voor de 41ste keer het NK Schoolhandbal in Emmen georganiseerd. Leerlingen van basisscholen uit heel Nederland komen hier bij elkaar om de (sportieve) eer van hun school te verdedigen. Dat belooft strijd, spanning en sensatie.