Antoinette Timmer (m.) stelt Gerda Klein Geltink (l.) en Annie  Meijer voor. Foto: Liesbeth Spaansen
Antoinette Timmer (m.) stelt Gerda Klein Geltink (l.) en Annie  Meijer voor. Foto: Liesbeth Spaansen

Nieuwe werkgroepleden KunstBus stellen zich voor

VORDEN - Aankomend winterseizoen gaat hij voor het achtste jaar rijden: de KunstBus Vorden. Met ook dit keer bezoeken aan een museum en drie theatervoorstellingen. De werkgroep heeft na vorig seizoen afscheid genomen van Nienke Slabbekoorn en Josefine Meijer, maar mocht Annie Meijer en Gerda Klein Geltink begroeten om het programma samen met Antoinette Timmer en Lamien Nijhoff vast te stellen.

Door Liesbeth Spaansen

Annie Meijer werd opgebeld door Lamien Nijhoff. "Ze vroeg of ze een kopje koffie kon komen drinken. Dat was prima, gezellig", lacht zij. "Na wat prietpraatjes vroeg ze of ik in de werkgroep wilde gaan zitten." Annie dacht er niet lang over na. "Het leek me wel wat. Ik houd van kunst en ik houd van een schouwburg bezoeken. Ik heb toegestemd." Annie en haar man Henk waren een paar keer als gast met de KunstBus mee geweest. "Een gezellige groep. De opstapplaats in het dorp is fantastisch. De bus gaat altijd stipt op tijd weg en we zijn dus op tijd op bestemming. Een prachtige oplossing."

Gerda Klein Geltink gaat al een aantal jaren heel graag naar Daniël Lohues en Het Gelders Orkest, naar het theater of een museum. "Ik neem de tijd om te kijken en lezen wat er bij staat. Of dat overeenkomt met wat ik er in zie, vind ik helemaal niet belangrijk." Gerda vindt de KunstBus een uitkomst, omdat het theaterseizoen in de donkere maanden van het jaar is. Toen zij gevraagd werd in de werkgroep te komen, hoefde ook zij niet lang na te denken. "Je bent gelijkgestemd."
De pluspunten van de KunstBus worden verder aangestipt door Antoinette Timmer. "Met z'n allen is het gezelliger, je staat in de pauze niet alleen en je hoeft geen parkeerplaats te zoeken, je wordt bijtijds opgehaald, voor de deur afgezet en hoeft niet in het donker te rijden. Alleen maar voordelen."
Het programma van de KunstBus Vorden voor het seizoen 2016/2017 is bekend. De werkgroepleden zijn druk met het rondbrengen van de affiches en folders met inschrijfformulieren. Zij hopen dat er veel aanmeldingen komen. "Ik heb al gezegd: neem iemand mee", lacht Antoinette. Met de leeftijdsgrens van zestig jaar en ouder, wordt soepel omgegaan. Ook mensen die wat jonger zijn mogen mee. "We zijn blij met vijftigplussers hoor!", lacht Annie. "We zijn heel gastvrij." Als kunsthistorica kent Antoinette alle musea in de buurt. Zij vertelt in de bus over de bestemming. De bus vertrekt vanaf vier opstapplaatsen: Museum voor Heiligenbeelden in Kranenburg, de Dorpskerk aan de Dorpsstraat en de Wehme in Vorden en de rotonde Beeklaan in Wichmond-Vierakker.
Het aanmeldingsformulier kan ingevuld worden gebracht bij Stichting Welzijn Vorden in het Dorpshuis, voor 16 augustus 2016. Na de inschrijftermijn krijgen de mensen een ontvangstbevestiging, later een informatiebrief met de tijden en opstaptijden van de bus.

KunstBus programma 2016/2017:
11 oktober: Tentoonstelling Anna Paulowna in Paleis Het Loo, Apeldoorn;
8 november: Amerikaans dansgezelschap Momix 'Alchemia', Theater Amphion Doetinchem;
25 januari: Opera van Puccini 'Tosca', Theater Amphion Doetinchem;
9 maart: Diederink vanVleuten: 'Mijn nachten met Churchill', Theater Hanzehof Zutphen.


www.welzijnvorden.nl/index.php/activiteiten/kunstbus