Eén jaar Litania`s Glimlach

ZUTPHEN/HENGELO - Vorig jaar is het derde kringloopfiliaal van Stichting Litania geopend: Litania`s Glimlach. Op 18 juni bestaat deze kringloopwinkel een jaar. De doelstelling van de Stichting is om kinderen met een beperking te helpen aan voorzieningen welke niet of onvoldoende worden vergoed door de zorgverzekeraar of gemeente.

Het afgelopen jaar hebben zijn er veel bruikbare spullen gebracht en ook een innamepunt bij Horeca Jos Herfkens in Baak erbij gekregen. Onlangs is een samenwerking aangegaan met de Huisraadbank. Nu kunnen ze eigenlijk alles aannemen wat bruikbaar is, zoals wasmachines, koelkasten, bedden, banken, kasten, fietsen et cetera. Als de kringloopwinkel te veel grote spullen ontvangt, speelt zij deze door naar de Huisraadbank.

Stichting Litania kringloopfilialen voor goed doel

Zij werken ook met vrijwilligers en helpen mensen welke een inkomen op bijstandsniveau hebben kosteloos. Mede door de komst van mensen met een verblijfstatus is er veel behoefte aan meubelen en kan samen een bijdrage worden geleverd aan een humane oplossing.
Stichting Litania heeft het afgelopen jaar school de Lans in Brummen kunnen sponsoren door de natte ruimten volledig te vernieuwen en is er in Hengelo op park De Bleijke een kindervlot gekomen. De Stichting wil al haar donateurs en klanten bedanken voor hun bijdragen!
Iedereen is van harte welkom in de winkel.


Litania`s Glimlach

De Stoven 18

Zutphen