Dansgroep Tifermasc uit Martinique treedt op  tijdens het Internationaal Folkloristisch dansfestival in Bronckhorst. Foto: PR
Dansgroep Tifermasc uit Martinique treedt op tijdens het Internationaal Folkloristisch dansfestival in Bronckhorst. Foto: PR

Kleurrijk Folklorefestival in
Bronckhorst

BRONCKHORST – Dansgroepen van binnen en buiten Europa nemen deel aan het Internationaal Folkloristisch dansfestival welke gehouden wordt van vrijdag 8 t/m maandag 11 juli in Bronckhorst. Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen organiseert dit festival om hun 35-jarig bestaan te vieren.

Een bonte mengeling van kleurrijke dansers en opzwepende muziek zal dit weekend te horen en te zien zijn, tijdens de verschillende optredens in het Kulturhus in Vorden, op het Marktplein in Steenderen en op twee dansvloeren in het stadje Bronkhorst.
De deelnemende buitenlandse groepen zijn: Ballet Traditionelles et Folkloriques 'Tifermasc' uit Martinique, Folk Dance Group 'Podlasie' uit Polen, Folklore Ensemble 'Pentla' uit Tsjechië en Volkskunstgroep 'De Krekels' uit België.

Disctrictfestival
Als rode draad loopt het disctrictfestival van district Oost van de FFGN, waarbij De Iesselschotsers zijn aangesloten, door dit festival. Tijdens de verschillende voorstellingen zullen deze Nederlandse groepen de folklore uit hun eigen streek uitdragen.

Het programma dit weekend:

Zaterdag 9 juli
Om 14.00 uur een matineevoorstelling en om 20.00 uur de galavoorstelling in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6 in Vorden.

Zondag 10 juli
Om 10.00 uur zal er een kerkdienst plaatsvinden in de NH kerk te Steenderen met aansluitend een kort optreden op het marktplein. Zondagmiddag vanaf 13.00 uur is er een openlucht voorstelling met folkloremarkt en workshops in het stadje Bronkhorst. De workshops ambachten is een project van het IOV & CIOFF in samenwerking met het KIEN om traditionele ambachten te laten zien op festivals in Nederland. In Bronkhorst zullen de workshops Tingieten, Hindelooper schilderkunst en Kralen breien worden gegeven.

Parkeren mag bij sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen. De gasten worden met de gratis pendelbus naar Bronkhorst gebracht.

Meer optredens
Maandagmiddag 11 juli om 14.00 uur een Doedansmiddag met de groepen uit Martinique en Tsjechië in zaal De Nieuwe Aanleg, Scheggertdijk 10 in Almen
Dinsdag 12 juli zullen deze groepen 's middag tussen 13.00 en 15.30 uur nog een optreden verzorgen in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

Entreekaarten voor de Matinee en Galavoorstelling op zaterdag 9 juli zijn voor € 5,00, telefonisch of per mail te reserveren.


www.iesselschotsers.nl

iesselschotsers@hotmail.com

(0575) 572462


Primeur voor DoesburgseKadeDagen

Inschrijving voor de markt en historische boten geopend

DOESBURG - Dit jaar is de primeur voor de DoesburgseKadeDagen. Het is een vervolg op het HanzeWaterkantfestival in 2015. Dat was een groot succes met ruim 5000 bezoekers. De KadeDagen beloven een uniek festival te worden op en rond de IJsselkade in Doesburg op 24 en 25 september 2016. Twee dagen feest met onder andere een grote markt met 100 kramen, zang, muziek, demonstraties, modeshows, wateractiviteiten en historische schepen aan de kade. Vertier voor jong en oud.

Creatieve & kunstzinnige markt
Op de markt staan veel creatieve en kunstzinnige kramen met daarnaast een gedeelte waar bezoekers (h)eerlijke streekproducten kunnen ontdekken, proeven en kopen. Streekproducten die grote bekendheid genieten binnen en buiten Doesburg. Verspreid over de markt zijn meerdere terrassen waar heerlijk kan worden genoten van een hapje en een drankje. Dit jaar is ook de frietfiets aanwezig: de beste frietbakker van Nederland!

Programma voor jong en oud
Er zijn uiteenlopende activiteiten zoals: modeshows, Kids Living Statues, sportpresentaties, podia met dans en theater en muziek van (jeugd)bands, dj's en andere artiesten (ook op de zaterdagavond). Ook zijn er meerdere wateractiviteiten, waaronder een kinderwaterbaan, waterballen en rondvaarten. Kortom een fantastisch feest voor iedereen; met vermaak voor jong en oud.


Zie de rubriekadvertentie achterin deze krant

Honderd kramen tijdens het HanzeWaterkantfestival in 2015. Foto: PR