Enjoy, Sterrenkoor, pianisten en verteller in Concert in de Remigiuskerk. Foto: Liesbeth Spaansen
Enjoy, Sterrenkoor, pianisten en verteller in Concert in de Remigiuskerk. Foto: Liesbeth Spaansen

Bruisend Concert met koor Enjoy, Sterrenkoor en pianist Derk-Jan

STEENDEREN - Zondagmiddag 29 mei gaf het koor Enjoy uit Steenderen onder leiding van Piet Piersma, met medewerking van het kinderkoor 'Het Sterrenkoor' onder leiding van Els Veraart en Carlon Loeffen en sterpianist Derk-Jan Terpstra een concert in de Remigiuskerk in Steenderen.

Het moderne koor Enjoy heeft nu twee voorzitters: Gea Haan en Anoinette huurnink namen het stokje over van Jeanet Beekman. Gea Haan heette de vele bezoekers van harte welkom, waarna Antoinette Huurnink het programma met het publiek doornam.

In het eerste deel van het concert zong Enjoy liederen uit het eigen repertoire, met onder andere 'Sound of Silence', 'Father, o hear us' en 'Lord, I lift Your Name on high'. Lucian Venderink begeleidde het koor op piano. Het publiek genoot van de fraaie klanken van het koor, maar ook van de solisten Renske Halma en Hans Sluijter. Pianist Derk-Jan Terpstra (13 jaar) speelde 'River flows in you' van Yiruma en 'Apologize Improvisatie' van Kyle Landry. Met zijn spel bracht hij vele in vervoering. Een bijzonder talent.

In de pauze stond de koffie en thee klaar en werd gezellig bijgepraat en namen mensen een lijkje in de stand van 'Ot en Sien' met spulletjes uit vroeger tijd uit de Olde Schure van Astrid Sluijter. De klok slaat en het programma vervolgt. Gea vertelt: "We gaan het hebben over tijd. De tijd van vroeger, de tijd van nu, de moderne tijd en de tijd van later."

Vadertje Tijd las de teksten voor die zijn geschreven door Joke Rijks. De muziek was deels bewerkt door Piet Piersma. Enjoy zong 'Oh, wat een tijd', 'Ja, dat is Steenderen', 'Mens je mag er zijn' en 'Op naar de toekomst'. Het Sterrenkoor speelde en zong met de liederen 'Spelen op het plein' en 'Feest voor de wereld'. Hans Sluijter soleerde met 'Het Dorp'. Het was een bruisende concert en het publiek gaf een staande ovatie, welverdiend.

Vele mensen werden bedankt voor hun deelname aan het concert: dirigent Piet Piersma, geluidstechnicus Hillie Piersma, pianiste Lucian Venderink, pianist Derk-Jan Terpstra, het Sterrenkoor onder leiding van Els Veraart en Carlon Loeffen, verteller Jan Burgers, filmer/fotograaf Tonny Huurnink, make-up Stefanie Huurnink, kleding koor Ina Kets, voorzitter van de SOGK voor het gebruik van de kerk Menno Leistra, schrijver Joke Rijks en partner Rieky Rijks en alle leden van het koor Enjoy.