De burgemeester verrichte de opening van zwembad Het Elderink. Foto: PR
De burgemeester verrichte de opening van zwembad Het Elderink. Foto: PR

Zwemvierdaagse op zwembad Het Elderink

HENGELO - Van 20 t/m 24 juni wordt de zwemvierdaagse op zwembad Het Elderink gehouden. Na de fantastische opening door burgemeester Marianne Besselink mochten de vrijwilligers een geweldige eerste maand beleven. Vele vakantiegangers wisten het bad te vinden en samen met de vele abonnementhouders was het gezellig druk. Een compliment aan allemaal.

Er zijn veel abonnementen verkocht en gelukkig zijn de vrijwilligers er allemaal weer bij. Ook hebben zich nieuwe vrijwilligers gemeld waar ze heel erg blij mee zijn. De zwemvaardigheid testen en EHBO trainingen zijn allemaal weer gedaan en de certificaten zijn afgegeven.

"Zwembad Het Elderink hoort bij Hengelo en is van ons allemaal", aldus Annette Kok. "Het runnen van een zwembad kost veel tijd en geld, maar deze prachtige voorziening waar de hele zomer lang vertier is moet met ons allen worden behouden. De kosten van het bad liggen rond de 1000 euro per dag! Wij letten daarom erg op de kosten en doen vele klussen met hulp van ondernemers uit de buurt. Ook doen veel bedrijven weer mee en steunen het bad in geld en/of natura. De inwoners zijn massaal donateur en alleen als we samen de schouders er onder zetten gaan we het zwembad openhouden tegen zo laag mogelijke kosten."
Na het opheffen van de zwem- en waterpolovereniging He-Key heeft de stichting vorig jaar de zwemvierdaagse in eigen beheer georganiseerd.
Dit is zeer goed bevallen en daarom is besloten de zwemvierdaagse jaarlijks te blijven organiseren. Inschrijven kan aan de balie op het bad, maar dit jaar kan het ook digitaal via de website.

Ook kunnen zich natuurlijk nog vrijwilligers en/of donateurs aanmelden.

"Zwembad Het Elderink is van ons allemaal"

"Wij zien jullie allemaal tijdens de zwemvierdaagse waar alle dagen van alles georganiseerd wordt en met live muziek."

Maandag is natuurlijk weer als vanouds de brandweer aanwezig met vele leuke waterspelletjes, er zal een waterpolo clinic worden gehouden en natuurlijk is de laatste avond het stuivertje duiken er zeker weer bij.


www.zwembadhetelderink.nl