Angelique van der Wolf, Karin Saalmink, Maaike Eijlerts, Joanne Bobbink, Dian Worm, Thea Altena, Annet Worm en Wim Gerritsen van de Steenderense Gymnastiek Vereniging. Foto: Liesbeth Spaansen
Angelique van der Wolf, Karin Saalmink, Maaike Eijlerts, Joanne Bobbink, Dian Worm, Thea Altena, Annet Worm en Wim Gerritsen van de Steenderense Gymnastiek Vereniging. Foto: Liesbeth Spaansen

Steenderense Gymnastiek Vereniging opgeheven na laatste reünie

STEENDEREN - Na 79 jaar is er geen Steenderense Gymnastiekvereniging (SGV) meer. De twee overgebleven bestuursleden moesten helaas besluiten om, vanwege het teruglopende aantal leden en tekort aan leiding, een punt te zetten achter de dierbare vereniging. Zaterdag 4 juni kwamen (oud)leden en (oud)leidinggevenden nog een keer bijeen voor een laatste reünie.

In Zaal Big Bread, voorheen De Seven Steenen, namen rond de vijftig mensen de gelegenheid om een laatste keer terug te blikken op mooie tijden. Vele foto- en plakboeken met oude en recente artikelen en foto's konden worden doorgebladerd. Het grote scherm toonde filmpjes van vroeger tot nu. Lachend en kinderen herkennend werd daarvan genoten. Onder het genot van een hapje en een drankje werd vooral veel nagepraat. De band Infidelity zorgde voor een gezellige muziek.

Dian Worm nam deze avond het woord om een aantal mensen te bedanken. Ereleden: het overleden erelid mevrouw Eppink heeft veertig jaar in het bestuur gezeten en heeft hiervoor een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Wim Gerritsen, Annet Worm en Hetty Teunissen hebben veel voor de vereniging gedaan, evenals Thea Altena en Jeroen Obbink. Tot slot werden Karin Saalmink, Maaike Eijlerts, Joanne Bobbink, Angelique van der Wolf en Dian Worm zelf bedankt.

's Middags kon iedereen die dat wilde deelnemen aan de Afscheid Spring Middag in Sporthal Het Hooge Wessel. Zo'n dertig enthousiastelingen maakten sprongen op de tumblingbaan en trampoline en hingen in de ringen.