Gaon etten aan de langste tafel van Rha. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman
Gaon etten aan de langste tafel van Rha. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman

De langste tafel op Rha

RHA - Het weer heb je nooit in de hand. Dat bleek maar weer. De organisatie van Gaon etten in de Achterhoek stond onder regenachtige omstandigheden voor de keus: Buiten in de boomgaard of binnen in de grote loods. Het werd uiteindelijk een mooie mix en een prachtige avond.

In en rond de fruitboerderij van de familie Horstink werden de gasten ontvangen en kwamen via een wandeling langs de appel-, peren-, pruimenbomen en aardbeienplanten aan bij een muziektent. Hier speelde de plaatselijke Muziekvereniging Nieuw Leven, die dit jaar zijn veertigjarig bestaan viert herkenbare en toegankelijke muziekstukken: 'It's raining men' onder een zonnetje met een heerlijke brut van de Achterhoekse wijnbouwers en een amuse van zes ingrediënten, een mooi begin van de avond.

Jan Bijvank nam de hele meute vervolgens 'op sleptouw' voor de officiële ontvangst met Monique en Tom Horstink. Een echt familiebedrijf waarin ook zonen en dochter de handen uit de mouwen steken. En deze avond zijn ze uiteraard leverancier van een groot aantal ingrediënten uit het menu. Overigens, er kwam veel uit de directe omgeving zoals meel van de Bronkhorster molen, vlees van de Worstepinne, brood van Bakkerij Willemsen, bier van brouwerij Rodenburg, ijs van De Steenoven en koffie van De Meipoort. Dit is dan ook één van de vaste waarden van Gaon etten: Meer aandacht geven voor de met liefde gemaakte producten uit de directe omgeving. En de impuls: Je moet gaan, ook al weet je niet wat je te wachten staat. Dat zie je vanzelf wel.
De vele gasten namen plaats aan de langste tafel op Rha: 32 meter! Daar is het behalve eten, ook in gesprek komen. Met veel mensen uit de omgeving van Steenderen, maar ook uit Bussum, Amsterdam en Nieuw Zeeland om maar wat te noemen. Tussen de gangen door kon men een kijkje nemen op erf en in de winkel en genieten van de mooie avond onder de klanken van de Malletband van Nieuw Leven. Een avond die voor een aantal oude rockers nog met een dansje kon worden afgesloten met muziek vanaf de draaitafel.
De volgende editie vindt plaats op 24 juni ergens in de omgeving van Vorden.


www.gaon.nl