De jongste deelnemers van de Quintusloop zijn gestart. Foto: Liesbeth Spaansen
De jongste deelnemers van de Quintusloop zijn gestart. Foto: Liesbeth Spaansen

Deelnemers Quintusloop bijna droog over

HENGELO - Zondag 29 mei kon, ondanks de slechte weersvoorspellingen, een nagenoeg droge Quintusloop worden gehouden. Met 175 deelnemers was deze vierde editie zeer goed bezocht. Start en finish was bij Sporthal De Kamp. Voorzitter van Handbalvereniging SV Quintus, Stephen Rouppe van der Voort liet de toeter klinken bij de start van de verschillende afstanden door het prachtige buitengebied van Hengelo.

Speaker Jeffrey van Londen praatte tijdens het evenement het publiek bij over de wedstrijd. DJ Dion Wolf zorgde voor het geluid en een sportief muziekje tussendoor. Fysiotherapeut Rik Ringenier behandelde enkele mensen vooraf, maar vooral na afloop.

Al ruim voor 12.15 uur stonden de deelnemers tussen de zes en twaalf jaar klaar aan de start. Zij gingen eerst met Feikje Breimer aan de slag met een warming up voor hun run van 1,75 kilometer. Een nieuwe categorie waarvoor meteen duidelijk is dat met 35 kids daar goede animo voor is.

Om 13.00 uur startte de tien kilometer en een kwartiertje later de vijf kilometer, met onderweg een muzikale ondersteuning van de Koninklijke Harmonie Concordia. Direct na het passeren van de startstreep, startte de tijdwaarneming via de tags aan de schoenen. Voor het enthousiaste publiek was het nu wachten tot de eersten over de finishlijn zouden komen.

Per categorie kregen de drie snelste lopers een plek op het erepodium. Voor alle uitslagen zie de website. Tot slot bedankte wedstrijdleider Benno Dolphijn alle sponsoren en vrijwilligers die dit sportieve evenement mogelijk gemaakt hebben en de hardlopers voor hun deelname.


www.achterhoekfoto.nl

www.quintusloop.nl

www.inschrijven.nl


Pannevogel voetbalteam streed in Beuningen

STEENDEREN - Woensdag 25 mei was de volgende ronde van het schoolvoetbalteam van de jongens van de Pannevogel uit Steenderen. Na een klinkende overwinning in Apeldoorn op woensdag 11 mei moest die titel worden verdedigd.

Vol goede moed trokken ze ten strijden. In de poule wedstrijd wonnen zij twee van de drie wedstrijden. Een knappe prestatie! Helaas hadden in die laatste poulewedstrijd met name enkele volwassenen van die tegenstander, een andere mening over hoe een wedstrijd moet worden gewonnen. Uiteindelijk is het Steenderense schoolvoetbalteam op een hele eervolle derde plaats geƫindigd in een mooi toernooi en hebben deze jongens van de Pannevogel geschiedenis geschreven. Fantastisch!

Tot slot nog een woord van dank aan de meegereisde supporters en vervoerders van onze jongens en natuurlijk de trainers Noud Rutjes en Ries Heikonig.


www.depannevogel.nl

Derde plaats voor het jongens schoolvoetbalteam van de Pannevogel. Foto:PR