De jubilarissen Jaap Vos (l.) en zijn broer Harry Vos. Forto: PR
De jubilarissen Jaap Vos (l.) en zijn broer Harry Vos. Forto: PR

Sneldamkampioenschap en
vergadering met jubilarissen

HENGELO - In de laatste maand van het damseizoen van Dam Club Hengelo Gld in mei vinden er nog vaak drie aktiviteiten plaats. Als eerste werd het sneldamkampioenschap van DCH gehouden. Er werd gestreden in twee groepen van zeven spelers waar het er wel fel aan toe ging. Uiteindelijk waren Arnoud de Greef en Saidu Keta de winnaars van het sneldammen van DCH van 2016. Deze beide heren hadden dit seizoen ook al de kampioensbekers van groep één en twee van de onderlinge competitie binnen gesleept door hun goede spel.

Op de één na laatste clubavond werd de algemene ledenvergadering gehouden. Het bestuur had zich hier goed op voorbereid zodat deze vergadering met enkele discussies goed is verlopen zonder grote veranderingen. Wel worden er bijna elk jaar wel kleine veranderingen van de KNDB door gegeven, zoals veranderingen van het spelreglement, ook doorgevoerd in de onderlinge competitie om deze gelijk aan de KNDB competitie te laten verlopen. Een grotere verandering het komend seizoen is het in alle competities gaan spelen met digitale klokken voor een iets sneller tempo. Maar niet iedere vereniging heeft deze klokken, een behoorlijke kostenpost, met name voor verenigingen waar het ledenaantal terugloop, zoals bij DCH. Aankomend seizoen, zo is besloten op de vergadering vervalt het derde team, omdat er te weinig spelers zijn en spelers die 's avonds willen rijden in de winter als het iets minder goed weer en donker is.
Als afsluiting van het seizoen vond de feestavond plaats met de uitreiking van de prijzen voor de kampioenen zoals genoemd Arnoud en Saidu. Tweede en derde waren in groep 1 Rodier Evers en Harry Vos en in groep 2 waren dat Jan Heijink en Gerrit Kreunen. Tevens zijn er een bekers voor de beste prestatie's van zowel de onderlinge competitie als van de bondscompetitie Voor groep 1 de Heijink beker was dat Jaap Vos en groep 2 de Dijkman beker - Gerrit Halfman.

Een speciaal woord van dank was voor de twee jubilarissen Jaap Vos en Harry Vos die tevens beide al jaren in het bestuur van DCH zitten en daar een aardig steentje aan bijdragen. Beide dammers zijn nu veertig jaar lid van DCH en van de KNDB waarvoor zij een gouden speld kregen uitgereikt. Daarbij kregen de dames een bos bloemen, omdat zij 'elke donderdag avond alleen zitten'. Het eerste team van DCH werd gefeliciteerd voor het behaalde kampioenschap in de eerste klasse van regio Oost Gelderland en zij mogen zich in september waar maken in de Gelderse hoofdklasse. De avond werd verder afgesloten met een hapje en een drankje. De volledige eindstand van DCH en foto's van de bekerwinnaars en jubilarissen op de site dch-hengelo.geldersedambond.nl.