Leerlingen van Basisschool De Leer met Blue Spirit teamleden Bart Thuss (l.)  en Edward Weikamp (r.). Foto: PR
,
Leerlingen van Basisschool De Leer met Blue Spirit teamleden Bart Thuss (l.) en Edward Weikamp (r.). Foto: PR ,

Schoolkinderen geven Blue Spirit steuntje in de rug

HENGELO - Voor de mannen van team Blue Spirit is komende donderdag de grote dag. Dan fietsen zij de Alpe d'HuZes. Kort voor vertrek naar Frankrijk kwamen teamleden Edward Weikamp en Bart Thuss nog even langs op basisschool De Leer in Hengelo.

Door Luuk Stam

Of iemand weet hoeveel geld ze al hebben opgehaald? "Ik denk wel meer dan duizend", zegt een meisje. "We zitten nu op 36.000 euro", vertelt Edward Weikamp. "En daar kunnen nog donaties bij komen." Bij het horen van het enorme bedrag gaat er een golf van enthousiasme door het gymzaaltje van de Hengelose basisschool. Tegen de wand van de zaal staan de fietsen waarmee de mannen donderdag de Franse berg gaan bedwingen. "Misschien wel zes keer", zegt Thuss.
De fietsers vertellen aan zowel de onderbouw als de bovenbouw op de Hengelose basisschool over wat Alpe d'Huzes precies inhoudt, over de uitrusting van een wielrenner en over het goede doel van deze actie, de KWF Kankerbestrijding. Team Blue Spirit doet met in totaal elf Hengelose mannen mee aan het evenement. Na maanden van training moet het komende donderdag gebeuren. "Het is goed dat ze dit doen", vindt Madelyn uit groep 6. "Kanker is een nare ziekte."
Hessel uit groep 7 zou zelf ook wel geld op willen halen voor het goede doel. "Maar dan zou ik andere dingen gaan doen", geeft hij na afloop van de presentatie aan. "Niet iets dat zo zwaar is als een berg opfietsen." Toch vindt Hessel het leuk dat hij na de uitleg van Weikamp en Thuss wat meer over de racefiets kan vertellen. "Daar wist ik bijna niets van. En ik wist ook niet dat die berg in Frankrijk zo hoog is. Ik wens de fietsers veel succes. Ik hoop dat ze het halen."