Nu nog volle schalen, maar het smaakte de Zonnebloem-gasten te goed om dat zo te laten. Foto: PR
Nu nog volle schalen, maar het smaakte de Zonnebloem-gasten te goed om dat zo te laten. Foto: PR

High tea op de Bronkhorster dijk

Zonnebloem afdeling Steenderen e.o.

BRONKHORST – "Dat heb ik nou altijd nog een keer willen meemaken", was de reactie toen eens voorzichtig werd gepolst om te horen of het idee wel aan zou slaan. En het bleef niet bij deze ene positieve reactie toen gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. werd gevraagd of zij wilden gaan high tea-en.

Met negen enthousiaste en nieuwsgierige gasten in totaal reden vorige week donderdag drie auto's de dijk op om hen voor de deur van het Keukengemaal uit te laten stappen.

Natuurlijk was er thee in verschillende smaken, maar, met alle respect, dat is bijzaak. Het belangrijkste werd op etagères op tafel gezet: de zoete en hartige lekkernijen. Petit fours, scones, muffins, brownies, verschillende soorten cake en koekjes, bonbons, wie kan dat allemaal weerstaan?
Voor degene die na al dat zoet ook wel wat hartigs lustte, waren er sandwiches, bladerdeeghapjes met diverse soorten vulling, puntjes kaas- en groentenquiche.

Tussen de bedrijven door liepen de gasten natuurlijk ook het Kunstgemaal in om daar de strakke keramische werken van Alexander Lichtveld te bekijken. Deze Amsterdamse beeldhouwer maakt keramische beelden, strak van vorm en met toevoeging van lood waardoor de kunstwerken van metaal gemaakt lijken te zijn.

Of er bij thuiskomst van de rijk gevulde high tea nog aan een echte avondmaaltijd werd gedacht, was nog maar zeer de vraag.


Jolanda Poorterman exposeert in bieb

HENGELO - Gedurende de maand juni exposeert Jolanda Poorterman haar 'Dikke Dames'-schilderijen in de bibliotheek van Hengelo.

Jolanda houdt van gladde ronde vormen en van bonte kleuren. Het liefst schildert zij gezichten en mooie schouder- en borstpartijen. Na een aantal jaren geleden een schilderij van de 'Dikke Dames' te hebben verkocht is ze een hele serie gaan maken, waar tevens een kalender van is uitgebracht.
Nog steeds schildert en tekent Jolanda 'Dikke Dames', en een aantal van deze vrolijke kunstwerken zijn vanaf 1 juni te bewonderen in DE Bibliotheek Hengelo Gld. Met deze 'Dikke Dames' probeert Jolanda de mensen blij te maken. De meeste doeken zijn gemaakt in olieverf en acryl en zijn te zien gedurende de openingstijden van de bibliotheek.


bibliotheekwestachterhoek.nl