René Hulshof (l.) erelid Wim Peters en Rieky Peters. Foto: PR
René Hulshof (l.) erelid Wim Peters en Rieky Peters. Foto: PR

Wim Peters erelid van
H.V. de Brasem

BRONKHORST - Op 12 mei heeft H.V. de Brasem hun jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden waarbij zij achttien leden welkom kon heten bij het Wapen van Bronkhorst. Na de gebruikelijke verslagen van voorzitter René Hulshof, secretaris en penningmeester, stond de bestuursverkiezing op de agenda. Penningmeester Wim Peters is gestopt.

Wim Peters heeft vanaf 1983 in het bestuur gezeten en was vanaf 1989 penningmeester van H.V. de Brasem, dit betekent dus al 33 jaar vrijwilliger voor de visvereniging. Wim is dan ook hartelijk bedankt voor zijn bewezen diensten en is benoemd tot erelid van deze vereniging, omdat hij naast het bewaken van de kas ook nog een fors aantal andere taken uitvoerde. Wim nogmaals hartelijk dank!

Voor Wim Peters komt Richard Termaat in het bestuur. Leo Peppelman is herkozen voor de komende drie jaar. De taak van penningmeester zal worden overgenomen door Maurice Cremers, Richard Termaat neemt de secretaristaak over van Maurice Cremers.

Eind mei zijn weer de karperwedstrijden gehouden. De leden en seizoenkaarthouders hebben dan als eerste de mogelijkheid om de vorig jaar uitgezette karpers te vangen in de kleine kolk en tevens kampioen te worden door de meeste centimeters te vangen. Dit jaar was dat Wim Zents. Hij wist in de eerste wedstrijd twee grote karpers te vangen. Dit bleek genoeg voor de eerste plek na de twee wedstrijden. De wedstrijden werden op twee ochtenden gehouden en er waren 21 deelnemers. Uitslag: 1. Wim Zents, 2 stuks 120 cm; 2. Gerrit Rutjes, 3 stuks 109 cm; 3. Bennie Boesveld, 1 stuks 40 cm; 4. Jan van Halen, 1 stuks 36 cm.

De tussenstand voor het algemeen kampioenschap van de Brasem is na drie wedstrijden, met nog twee wedstrijden in de IJssel te gaan, bijzonder spannend. Na vijf wedstrijden mag er nog één wedstrijd worden weggestreept. Na de laatste wedstrijd worden de prijzen uitgereikt in het Wapen van Bronkhorst. Tussenstand: 1. Gerrit Rutjes 52 punten, 2. Bennie Boesveld 35 punten, 2. Wim Zents 35 punten, 4. Jan van Halen 34 punten, 5. Nick Beekman 25 punten.

Agenda wedstrijden rest seizoen 2016:
Zaterdag 4 juni 16.00-19.00 uur vierde Kampioenswedstrijd senioren in de IJssel. Loting aan de IJssel om 15.30 uur (insteekweg Hoppenreijs: Bakerwaardseweg 3).
Zaterdag 11 juni 16.00-17.00 uur Jeugdwedstrijd in de kleine kolk. Verzamelen 15.45 uur op de parkeerplaats.
Zaterdag 2 juli 8.00-11.00 uur vijfde Kampioenswedstrijd senioren in de IJssel, Loting aan de IJssel om 7.30 uur (insteekweg Hoppenreijs: Bakerwaardseweg 3).

Graag wil het bestuur alle vissers erop wijzen dat de regels achter op de aktes voor iedereen gelden. Vissen volgens de wettelijke bepalingen. Geen karpers meenemen. Vissen van zonsopgang tot zonsondergang. Ook vraagt zij het viswater en de oevers schoon te houden.