Op 17 mei is de tank met de betonplaat volgens de geldende saneringsvoorschriften uit de grond gehaald. Foto: PR
Op 17 mei is de tank met de betonplaat volgens de geldende saneringsvoorschriften uit de grond gehaald. Foto: PR

Olietank gevonden tijdens graafwerkzaamheden

VORDEN - Tijdens graafwerkzaamheden voor de nuts-aansluitingen van zes woningen van ProWonen aan De Delle 2 t/m 12 in Vorden is een olietank gevonden van bijna 30.000 liter. Deze tank is waarschijnlijk ooit gebruikt voor opslag van stookolie voor de verwarming van het inmiddels gesloopte verzorgingshuis De Wehme. Om opdrijven in het grondwater te voorkomen was de tank vastgezet op een zware betonplaat.

Op 17 mei is de tank met de betonplaat volgens de geldende saneringsvoorschriften uit de grond gehaald. Gelukkig is er geen lekkage van de tank geconstateerd en is de omringende grond dus niet vervuild. De oplevering van de zes woningen is niet in gevaar gekomen door deze onaangename verassing en zal binnenkort plaatsvinden. De sleuteluitgiftes aan de huurders van de woningen is gepland op 13 en 14 juni.


Achterhoek Zang- en
ontmoetingsdienst

ZELHEM - Zondagavond 5 juni wordt er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. Dit zal plaatsvinden in Cultureel centrum De Brink, Stationsplein 12 (ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg).

In deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint, hoopt Ds. J. Bakker uit Goor voor te gaan. Het Chr. Koor Ontmoeting uit Apeldoorn zal meewerken aan deze dienst. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.

Voor meer informatie: 0314-622878 of www.stichtingdeopdracht.nl (zie advertentie elders in dit blad).