Koen Hermans en Kenny van Gaalen op weg naar een derde plaats in Mill. Foto Albert Schreuder
Koen Hermans en Kenny van Gaalen op weg naar een derde plaats in Mill. Foto Albert Schreuder

Koen Hermans op podium bij ONK Zijspancross in Mill

HENGELO/MILL - In de vierde wedstrijd om de Open Nederlandse Kampioenschappen Zijspancross in Mill op 22 mei is het team van Koen Hermans en Kenny van Gaalen erin geslaagd de derde plaats te bemachtigen. Willemsen en Beunk konden geen greep naar de macht doen, door een blessure van Peter Beunk die weer opspeelde.

Team Hermans had dit seizoen nog niet veel aansprekende resultaten geboekt. In een zwaar deelnemersveld op een loodzware baan lukte het in Mill eindelijk om het podium te bereiken. In de eerste manche werd de strijd aangevoerd door Hendrickx, Adriaenssen, Santermans en Willemsen, met Hermans op de zevende plaats. Willemsen/Beunk moesten opgeven en Hermans/van Gaalen schoven wat naar voren. Uiteindelijk gingen ze als vijfde over de finish.
In de tweede manche pakte Hermans direct de derde plaats achter Hendrickx en Santermans. Het lukte om Santermans in te halen en een tweede plaats was in zicht, totdat de combinatie even in het zand bleef steken, zodat Adriaensen nog kon passeren.
Door de derde plaats eindigden Hermans en van Gaalen ook als derde in het dagklassement:
1. Hendrickx/v.d. Bogaart, 2. Adriaenssen/Daiders, 3. Hermans/v. Gaalen, 4. Bax/Bax, 5. Veldman/v.d. Putten, 10. v. Duijnhoven/Sloot, 14. Keuben/Rietman, 16. Boeve/Notten. Garritsen/Wiegerinck en Sanders/Bijenhof kwamen in Mill niet in actie.

Hermans/van Gaalen is nu de hoogst genoteerde Achterhoekse combinatie met een achtste plaats. De strijd om de titel is vooral een Belgische aangelegenheid geworden, nu Brown en Willemsen geen punten haalden.

De tussenstand met nog één wedstrijd te gaan (11 september Markelo):
1. Adriaensen 317, 2. Hendrickx 300, 3. Santermans 277, 4. Visscher 236, 5. Brown 233, 6. Goeyvaerts 228, 7. Veldman 218, 8. Hermans 216, 9. Mulders 213, 10. v. Duijnhoven 204, 11. Willemsen 200.
De zijspancrossers komen op 12 juni weer in actie bij de volgende Grand Prix in het Duitse Schopfheim en een week later op 19 juni de Nederlandse GP in Valkenswaard.