Basisschoolleerlingen poten hun pompoenplantjes. Foto: PR
Basisschoolleerlingen poten hun pompoenplantjes. Foto: PR

Pompoenwedstrijd

REGIO - De Stichting Buiten Gewoon Buiten organiseert een pompoenwedstrijd voor de kinderen van de Basisischolen Bekveld uit Bekveld, De Rank uit Toldijk en Bernardus uit Keijenborg.

De kinderen hebben een aantal weken geleden een pompoenzaadje met een potje en pootgrond gekregen. Zij hebben dit thuis mogen opkweken en donderdag 26 mei hebben zij hun plantje kunnen poten in de educatieve moestuin van de Stichting bij kinderboerderij Feltsigt in Bekveld. Heel enthousiast kwamen de kinderen met hun plantje en hebben deze gepoot. Direct na de grote vakantie komen ze kijken hoe het met hun pompoenplant gaat en in oktober wordt er een dag georganiseerd waarop wordt gekeken wie de grootste pompoen heeft. In de tussenliggende periode houden vrijwilligers een oogje in het zeil of de planten willen groeien.


Schuldhulpmaatje Bronckhorst wil preventieproject voor jeugd

BRONCKHORST - Het aantal jongeren dat in de financiële problemen geraakt neemt onrustbarend toe. Schuldhulpmaatje Bronckhorst heeft het plan opgepakt om een preventieproject te starten voor kinderen in de leeftijdsgroep van 11 t/m 13 jaar. Doelstelling is de jongeren op financieel gebied te ondersteunen en te versterken om daarmee de zelfredzaamheid te vergroten.

Om jongeren voor te bereiden op de financiële uitdagingen die zij tegen gaan komen, is het belangrijk dat zij leren om te gaan met geld en leren budgetteren. Uit Nibud-onderzoek blijkt dat mensen die in hun jeugd hebben leren om te gaan met geld, later financieel minder vaak in financiële problemen komen.

Om dit preventieproject mogelijk te maken heeft de stichting een bijdrage gevraagd van het Cooperatiefonds van de Rabobank.
Schuldhulpmaatje hoopt dan ook dat de inwoners van Bronckhorst die lid zijn van de Rabobank hun stem gaan uitbrengen op het Preventieproject Jongeren van Schuldhulpmaatje Bronckhorst.