Alle deelnemers bijeen na een leerzame prokkelstagedag. Foto: Liesbeth Spaansen
Alle deelnemers bijeen na een leerzame prokkelstagedag. Foto: Liesbeth Spaansen

Ervaringen opdoen door prokkelstages

HENGELO – Donderdag 26 mei mochten negen prokkelstagières hun certificaten in ontvangst nemen tijdens een gezellige bijeenkomst in de Remigiuskerk in Hengelo. Hiervoor waren wethouder zorg en welzijn Antoon Peppelman van de gemeente Bronckhorst en de initiatiefnemer van prokkel.nl Marian Geling aanwezig.

Anja den Bakker van Puur Natuur heette iedereen van harte welkom. Zij gaf de wethouder het woord. "Ik vind het heel leuk om hier te zijn en de certificaten uit te reiken. Fijn te zien dat jullie er zoveel plezier aan hebben beleefd. ik zie jullie stralen."

Prokkel.nl is negen jaar geleden opgericht. Marjan Geling: "We merkten dat er best weinig contacten waren tussen mensen met en mensen zonder beperking. Daar wilden we wat aan doen en dat is prokkel geworden, nu een grote beweging waar veel mensen aan meedoen." In de week van de prokkel doen 2000 mensen mee aan de prokkelstage. Ook zij wilde graag de certificaten uitreiken.
Puur Natuur wil haar cliënten iets moois bieden, laten kijken in de keuken van een ander, ervaring opdoen, bruggen bouwen naar het bedrijfsleven en de middenstand in de mooie gemeente Bronckhorst en dit jaar ook een paar buiten de gemeentegrenzen. Prokkelen was eerdere jaren een groot succes. Cliënten vroegen er dit jaar om en het is gelukt om mooie ontmoetingen te regelen. Veel cliënten hebben zelf het contact gelegd en zorgden zelf voor een soort van CV waarop staat waarin ze goed zijn en waarbij ondersteuning gewenst is. Ze brachten dit zo mogelijk zelf naar hun stageadres zodat er al een eerste kennismaking was.

Antoon Peppelman en Marjan Geling reikten de certificaten uit, maar niet voordat zij de stagières gevraagd hadden naar hun ervaringen. Marieke ging naar verpleeghuis Den Es in Varsseveld, Mijke naar het Hoofdkantoor van Philadelphia Zorg Amersfoort als communicatie medewerker. Inge werkte mee bij de VVV Vorden en Joke bij Coop Supermarkt Steenderen. Hennie ging een dag oppassen bij Geertje Loman. Jet ging 's morgens naar de Praktijk voor Haptonomie en 's middags naar het Burgemeester Kruijffbad Steenderen. Chanienke was ook in de ochtend naar de Praktijk voor Haptonomie en was 's middags bij een fotografe. Miranda kon creatief zijn bij Product design Fenna Oosterhoff in Arnhem en Sarina werkte mee in Cafe Restaurant Den Bremer in Toldijk.
De stagebegeleiders kregen allemaal een bloemetje van Blooms & More en Marjan Geling en Antoon Peppelman kregen door Puur Natuur Bakkerij Hengelo gemaakte bonbons. Onder het genot van een drankje en een hapje werd nog volop nagepraat en ervaringen gedeeld. De Puur Natuur cliënten en medewerkers kijken terug op een mooie dag vol ontmoetingen en ervaringen.


www.prokkel.nl